1. Carte lucrata manual – Mos Ion Roata si Unirea

Numarul 1 inscris in concursul “Sunt român mândru!” este Lipovanu David, elev la scoala din loc. Cucorani, jud. Botosani, indrumator Hriscu Cristina.

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, ne-am pregatit si noi, elevii claselor primare de la Scoala  Cucorani sa sarbatorim aceasta zi cum se cuvine. Suntem mandri de valorile noastre istorice , culturale, de portul nostru popular, ne iubim tara si purtam vesnica recunostinta eroilor patriei. De aceea am incercat prin micile noastre lucrari sa aratam cum cinstim numele de roman  si tara frumoasa in care traim – Romania.

 I. Valori culturale romanesti

Am realizat cateva carti, lucrate manual, pentru a ilustra operele autorilor romani care au scris despre patria noastra si eroii acesteia.

Carte – colaj, desen (Ion Creanga- autorul renumitei povestiri istorice- Mos Ion Roata si Unirea)

Mod de realizare : pe o coperta veche de caiet s-au lipit foi colorate, s-a atasat desenul care reprezinta lectura studiata, realizandu-se astfel coperta cartii; in interior s-a scris un fragment din povestire, iar pe coperte s-au scris cu litere de tipar numele autorului, titlul povestirii, editura si pretul cartii.

Cartile altor copii de la scoala din Cucorani:

 

1 Decembrie Concursuri Lucru Manual Sunt roman mandru!

5 Comentarii

  1. imi aminteste de una din primele carti primite de mine prin clasa 1,
    fascinant, f frumos

  2. o, ce idee minunata!!! Felicitari Cristina! ca de obicei ne surprinzi palcut…
    Abia astept sa vedem si celelalte lucrari.

  3. Si eu am asteptat cu nerabdare ideile Cristinei. Sunt mandra tare ca am cunoscut un om cu atata inspiratie si cu asa mare placere de a lucra alaturi de copii.
    Imbratisari, Cristina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *