10. Trenulet jucarie din tuburi de carton

Al 10-lea concurent inscris la “Concurs pentru copii de Ziua Mediului Inconjurator” este micutul Cristian David Rus de 1 anisor si 8 luni, din Bistrita. Impreuna cu mamica lui, Laurita, a construit un trenulet jucarie din tuburi de carton pe care l-au intitulat “Trenuletul veseliei”.  Si cum sa nu-l intitulezi astfel, cand are culori atat de vii si mai ales… hai, sincer, nu va vine si voua sa strigati “Uuuuhuuu!” la fel ca si Cristinel, atunci cand il vedeti? Mie, da!

 

Ce avem nevoie pentru a face un trenulet jucarie

* tuburi din carton ramase de la hartie igienica

* hartie glasata

* hartie colorata autoadeziva. daca nu aveti, inlocuiti cu hartie colorata simpla si folositi adezivul

* adeziv

Cum facem un trenulet jucarie

ne spune Laurita, mami lui Cristian:

” Trenuletul l-am construit din tuburi de la hartia igienica, le-am imbracat in hartie colorata, peste care am lipit roti decupate din hartie colorata autocolanta.

Turnuletele de fum le-am facut tot dintr-un tub de hartie igienica, taiat si lipit pe vagon cu hartie colorata autocolanta. Tot cu hartie autocolanta am legat si vagoanele unul de altul si apoi de locomotiva.”

Ne mai ramane doar sa ne jucam cu trenuletul, dar pana reusim si noi sa facem unul la fel de frumos, il rugam mult mult pe Cristian sa ne lase si pe noi sa ne jucam impreuna cu el.

 

Sa cresti mare, draga Cristian David si, cine stie…! poate vei construi  jucarioare si pentru alti copii.

Concursuri Hartie si carton Jucarii Lucru Manual Ziua Mediului Inconjurator

5 Comentarii

  1. waw! e minunat! Cristian e probabil cel mai mic si mai simpatic participant in concurs, iat trenuletul lui este fantastic! Felicitari Laurei pentru inspiratie si Mult Succes lui Cristian in concurs!

  2. Amy ce frumos este articolul ..nici cu gandul nu gandeam ca , o joaca de copil si niste perechi de manute mami-bebe, pot sa aiba drept rezultat o asa frumoasa povestioara in cuvinte si imagini. Multumesc frumos:) si multa bafta tuturor participantilor , intrucat toate lucrarile sunt minunate.

  3. Multumesc mult, Laura, dar ai vazut ca am folosit multe din cuvintele tale, deci eu nu am mai facut mare lucru. M-ai ajutat in scrierea articolul 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *