11. Copacelul – poezie de Andrei Buoariu

Concurentul cu nr. 11 inscris la “Concurs pentru copii de Ziua Mediului Inconjurator” este Andrei Buoariu, 11 ani, din localitatea Saveni, judetul Botosani. Iata si prima noastra poezie inscrisa in acest concurs! Cu ajutorul doamnei profesor V. Ramona , Andrei ne transmite si un frumos mesaj.

Prin poezia “copacelul” doresc sa trag un semnal de alarma catre toti cetatenii globului si sa-i avertizez de pericolul poluarii. Nu stiu cat de constienti sunt unii oameni de pericolul la care se expun poluand STRATUL DE OZON.  Candva eram si eu ca ei, dar constientizand pericolul epuizarii rezervelor de apa sau de petrol, m-am trezit din adancul somn al nepasarii si am hotarat sa iau atitudine. Chiar si prin cel mai neinsemnat gest in defavoarea poluarii putem cladii, in jurul nostru, o lume mai curata, fara copacei taiati, fara risipa de combustibil si mizerie aruncata la voia intamplarii.

Indemnul meu pentru toti oamenii acestei planete este urmatorul:

IUBITI PAMANTUL CA PE UN FRATE!

Stiu de la doamna profesor ca Andrei iubeste natura. “Adeseori compune poezii si chiar face compuneri deosebit de frumoase. A hotarat sa participe la aces concurs cu poezia “COPACELUL” deoarece, cum spune si in propriul sa comentariu, vrea sa traga un semnal de alarma catre toti locuitorii planetei, locuitori pe care ii sfatuieste sa iubeasca si sa protejeze mediul in care ei traiesc. “

Ce pot eu sa spun in plus dupa ce citesti asemenea randuri? Nimic! Pot doar sa ma retrag in liniste si sa meditez, dar inainte vreau sa-i ofer lui Andrei felicitarea facuta in primavara de fetita mea, Diana. Ma bucur ca si-a gasit utilizarea.

Succes, Andrei!

 

Concursuri Diverse CC Povesti si povestiri Ziua Mediului Inconjurator

2 Comentarii

  1. Da, ai mare dreptate Andrei, intr-un mod atat de frumos spus/scris, copacii infloresc fara sa-i iubeasca cineva, dar nu pot fi fericiti ascunsi intre munti de gunoi!! Felicitari pentru asa agerime si istetime poetica! Succes din toata inima iti doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *