11. Semn de carte – recompensa

Herghelegiu Eduard-Petru, 9 ani, elev la scoala din Cucorani, jud. Botosani este concurentul cu nr. 11 inscris la concursul “Din nou la scoala!”. Lucrarea sa este un semn de carte, tot cu dedicatie, ca cel prezentat mai devreme “Cel mai bun cititor!”. De data aceasta semnul de carte este o recompensa pentru cel mai bun matematician al clasei. “Superstar, matematicianul clasei!” este dedicatia semnului de carte executat de Eduard.

Cristina Hriscu, invatatoarea lui Edi, vine din nou cu idei grozave de stimulare a dorintei copiilor de a fi mai buni, de a vrea mai mult.

Ce avem nevoie pentru a face un semn de carte – recompensa

cartoane colorate, foarfeca si lipici

Cum facem un semn de carte – recompensa

se vede foarte bine din imagine, iar descrierea mea este de prisos.  Pentru cei ce nu stiu, marginile cartonului rosu au fost taiate cu foarfeca decorativa.

Idee de utilizare a semnelor de carte recompensa, cu dedicatie

Asemenea Cristinei H. care a avut ideea sa realizeze semne de carte recompensa, cu dedicatie pentru cel mai bun scriitor si pentru matematicianul clasei,  putem veni cu propuneri de genul: “Cel mai ordonat elev”, “Cel mai activ elev”, “Cel mai silitor elev”.

Cred ca este o idee buna ca aceste trofee sa fie afisate pe un panou de onoare, in clasa si o data pe luna sa fie acordate elevilor merituosi. Si mai frumos ar fi, daca elevul care detinea o recompensa o inmaneaza, printr-o ceremonie a clasei, urmatorului elev merituos.  Poate trimestrial, copilul care a detinut de cele mai multe ori o astfel de recompensa, primeste si un mic dar din partea clasei, o carte sau un pix, de exemplu.

Este o joaca, dar ea dezvolta dorinta de concurenta, de a fi mai bun, solidaritatea si recunosterea meritelor altor colegi.

Concursuri Hartie si carton Lucru Manual Rechizite

6 Comentarii

  1. Multumesc pentru prezentare, Amalia! Ideea cu transmiterea lozincii e buna si chiar am s-o aplic.

  2. Bea, ma bucur sa te vad!

    Cristina, imi pare bine sa aflu ca ideea mea poate fi de folos. Multumesc, din nou, pentru ideile tale pe casuta noastra.

  3. Nemaipomenita idee! E fascinant cate lucruri pot motiva micutii, insa cel mai mult ador sa vad ca micutii sunt iubiti si apreciati! Felicitari Cristina; esti un om de aur! Felicitari Super Star-ului matematician si… Succes!!

  4. Foarte interesanta lucrarea si ideea de recompensa pentru “cel mai bun…”, “cel mai ordonat elev”, etc, e super. Eu le faceam copiilor cand inca nu erau la scoala diplome de genul “cel mai bun frate”, “cel mai cuminte baiat” etc. si vreau sa va zic ca isi atingeau pe deplin scopul. Unele din ele le avem si acum, puse bine, in “cutiuta cu amintiri”.
    Din nou, felicitari Cristina!
    Amy, cu asemenea lucrari si idei, “casuta” o sa creasca in valoare precum Fat-frumos in 3 zile. Bravo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *