12. Papusa din lingura de lemn

Urmatorul concurent este inscris la “Concurs pentru copii de Ziua Mediului Inconjurator” cu numarul 12. El se numeste Terciu Razvan, are 9 ani si este din localitatea Durnesti, jud. Botosani. Papusa din lingura de lemn prezentata de Razvan este un personaj des intalnit in povesti. Este “Regina din povesti” si bineinteles ca are nevoie si de un rege langa ea. Cine-l face? 🙂

Ce avem nevoie pentru a face o papusa dintr-o lingura de lemn

* o lingura de lemn

* textile

* lana

* stelute din staniol

* foarfece

* acuarela

* adeziv

Cum facem o papusa dintr-o lingura de lemn

Se picteaza fata papusii, desenati ochi, nas si gura.

Dintr-un material textil taiati un dreptunghi si infasurati in jurul cozii de lemn. Eu va recomand sa prindeti mai intai o foaie de hartie in jurul cozii de lemn pe care sa o strangeti bine de tot intre degete, in acel loc care reprezinta gatul, apoi legati locul cu o ata. Peste hartia care deja a format o rochie, aplicati materialul textil. Astfel rochia va fi mai bufanta.

Lipiti stelutele pe rochie si orice alte accesorii mai aveti: danteluta, plasa, panglicute, nasturei….

Lipiti lana pe capul papusii si asezati coroana.

Multumim, Razvan, pentru lucrarea ta. Deja mi-e dor sa merg la un teatru de papusi.

Intre timp, am primit si o papusa din lemn care reprezinta regele, ca tot ma vaitam eu ca aceste papusi sunt toate fetite si nu au cavaleri langa ele.


Concursuri Jucarii Lucru Manual Ziua Mediului Inconjurator

3 Comentarii

  1. Succes Razvan! Ai inscris in concurs o adevarata regina povestilor. adevarul este ca ce ar fi un concurs fara o regina? Salutam mainile indemanatice din Botosani!

  2. cea mai belea papusa ce mana aveti frateeee e bravo tiu esti tare succes in continuare a si cum dracu o faci ca am vrut sa o fac de omie de ori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *