13. Mos Craciun la fereastra la ora de lucru manual

Concurentul cu nr. 13 inscris la “Concurs pentru copii de Ziua Mediului Inconjurator” este Anitei Stefan, 9 ani, din localitatea Durnesti, jud. Botosani.  “Mos Craciun la fereastra” este o lucrare foarte frumoasa si inspirata. Este un ornament deosebit de frumos pentru acea perioada a anului in care suntem cu totii cuprinsi de febra decoratiunilor. Ca si alte lucrari executate sub indrumarea doamnei invatatoare H. Cristina, si “Mos Craciun la fereastra” este o idee originala. Felicitari, doamna Cristina, pentru inspiratie, indemanare, talent si rabdarea de care dati dovada in lucru cu elevii dumneavoastra.

Ce avem nevoie pentru a face un “Mos Craciun la fereastra”

* carton gros

* lingura de lemn

* sabloane pentru haina lui Mos Craciun sau hartie alba si creioane colorate

* vatelina

* hartie glasata

* material textil sau hartie creponata

* carioci

* foarfece

* adeziv

Cum facem un “Mos Craciun la fereastra”

Dintr-un carton gros, de exemplu o cutie de ambalaj, taiem un dreptunghi de dimensiunea care ne-o dorim pentru proiectul nostru. Decupam si interiorul, astfel incat sa ne ramana o “rama” din carton. Lipim hartie glasata, pe fata si pe dos, de jur imprejurul ramei de carton si deja avem rama ferestrei la care va sta Mos Craciun. Pe dosul ramei lipim perdelutele. Ele pot fi din material textil, in acest caz, materialul trebuie ars pe margini ca sa nu se destrame. Atentie! Copiii nu au voie sa faca aceasta operatiune. Este obligatoriu ca un adult sa pregateasca materialul. Perdelutele pot fi realizate si din hartie creponata. Dupa ce lipim perdelutele, prindem la mijloc fiecare bucata in parte, cu o fasie de hartie colorata, asemanatoare cu rama noastra.

Ne mai ramane sa-l realizam pe Mos Craciunel. Lingura de lemn o coloram si ii desenam cu carioci ochii, nasul si gura.

Lipim vatelina de jur imprejurul fetei, astfel incat sa dam forma parului si barbii Mosului.

 

Hainele lui Mos Craciun le putem face noi, daca nu avem un sablon. Gasiti aici sablon ( asta pana reusesc eu sa fac unul). Desenati pe hartie o haina lunga si o caciulita, colorati cu rosu, colorati cureaua si lasati hartia alba in locul blanitei, apoi decupati. Nu uitati ca aveti nevoie si de spate. Lipiti sabloanele pe lingura de lemn, prinzand coada lingurei intre sabloane, pe partea necolorata.

Pe Mos Craciun puteti sa-l agatati cu un snur de cadrul ramei si va sta la fereastra atata timp cat va doriti.

 

Draga Stefan, ma bucur din plin de soarele de afara, acum la sfarsit de mai, dar privindu-ti superbul proiect, zau ca mi se face dor de Mos Craciun. Insa am sa astept cumintica inca jumatate de an si apoi voi incerca sa fac si eu un Mos Craciun asemanator pe care sa-l asez in fereastra, in asteptarea darurilor. Multumesc frumos ca m-ai invatat si pe mine cum sa realizez un Mos Craciun dintr-o lingura de lemn.

Cu drag,

Casuta Copiilor

Concursuri Craciun, Mos Nicolae, Anul Nou Jucarii Lucru Manual Ziua Mediului Inconjurator

1 Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *