16. Scena teatrului meu de papusi

Intr-un ritm alert prezint si concurentul cu nr. 16. Recunosc ca nu mai fac fata la cat de multe lucrari s-au inscris in concurs, dar ce bucuroasa sunt!  Butnariu Ionela, 9 ani, din judetul Botosani s-a inscris cu “Scena teatrului meu de papusi” o lucrare deosebita si potrivita unei activitati dedicata imaginatiei. Ma si gandeam cum copiii pot incerca sa scrie ei o piesa de teatru si sa o interpreteze cu papuselele realizate de ei la lucru manual. Trebuie sa fie distractiv.

Dragi concurenti din Botosani, papuselele voastre au nevoie si de personaje masculine intr-o piesa de teatru. Ne-ati aratat o regina, o fetita si pe Mos Craciun si mi-ar placea sa vad si un rege, un baietel sau un dansator popular pe scena voastra. Poate se inspira si alti copii din lucrarile voastre si realizeaza ei baietii.

Lucrarile prezentate de voi sunt foarte frumoase, vesele, plina de culoare si imaginatie! Multumim pentru prezenta voastra pe blogul casutacopiilor. Va dorim succes!

Ce avem nevoie pentru a face teatrul nostru de papusi

*  cutie de carton reciclata

* hartie ramasa de la ambalajul florilor

* textile

* ata

* ac

* sarma

* foarfece

* adeziv

Pentru papusa vedeti articolul “Mos Craciun la fereastra” si “Papusa din lingura de lemn”. Aici gasiti ce materiale aveti nevoie pentru a face o papusa din lingura de lemn si instructiuni de creare.

Cum facem teatrul nostru de papusi

Se decupeaza cutia,

se imbraca in hartie colorata,

se gaureste in laterale, se introduce sarma si se insira cortina pe ea.

Mai ramane sa realizati papusile si sa incepeti piesa de teatru.

Concursuri Jucarii Lucru Manual Ziua Mediului Inconjurator

9 Comentarii

  1. Tare elaborat proiectul acesta, iar rezultatul este fantastic! Imi plac nespus culorile alese de Ionela si mi-ar placea sa vad si eu o piesa pusa in scena de papusile concurente – un rege, o bunica, chiar si o casuta a bunicilor… ar fi minunat!!
    Felicitari Ionelei pentru alegerea unui proiect atat de inspirat! Succes!

  2. ce piesa minunata de teatru ar iesi daca toti copii participanti la concurs si-ar unii creatiile! si, cu ocazia asta mi-a venit o idee! sper sa o pot pune in practica. 🙂

  3. Ce idee, Amy? Ne tii pe jar! Suntem din colturi atat de indepartate ale tarii, incat mi se pare imposibil sa ne intalnim iar virtual deja de cunoastem.

  4. Ce idee, Amy? Ne tii pe jar! Suntem din colturi atat de indepartate ale tarii, incat mi se pare imposibil sa ne intalnim in realitate, iar virtual deja de cunoastem. Porti uni micile creatii intr-o mare expozie online, apoi fiecare copil poate vota lucrarea care i se pare mai frumoasa( desi toate sunt deosebite). In plus, daca le vei oferi diplome copiilor, se vor simti cu totii castigatori.

  5. cris, ideea mea seamana cu ideea ta. nu pot organiza ceva de amploare, dar cum ai spus si tu, pot face un colaj de imagini intr-o expozitie online (asta era gandul meu), dar fara sa se voteze imaginile, ptr ca nu suport acest gen de jurizare care nu da niciodata rezultate reale. Cand e vorba de jurizare prin vot, castiga acela care are mai multe cunostinte, nu cel care a lucrat cel mai frumos. Adevarat! toate lucrarile sunt deosebite si ar fi foarte greu sa alegi un castigator.
    Dilpome vor primi toti copiii, dar nu vroiam sa destainui din secretele mele pana la sfarsitul concursului. Oricum, mai am surpize si ar fi bine sa nu mai ma tragi de limba. 🙂 🙂

  6. Da, sunt total de acord cu tine. Voturile se dau in functie de cati prieteni ai, si, daca nu-i ai/sau nu dispui de net, esti in pierdere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *