19. Copacelul de toamna realizat din crengute

Concurentul cu nr. 19 inscris la “Concurs pentru copii de Ziua Mediului Inconjurator” este Selaru Daniela, elev in clasa I, la scoala din Batrani, jud.  Prahova. Copacelul de toamna, lucrarea cu care Daniela s-a inscris in concurs, este un proiect foarte usor de realizat si cu materiale la indemana, stranse din natura si din gospodarie. Toamna, poate fi asezat la loc de cinste, intr-o sala de clasa si cu siguranta va aduce in incapere o parte din mirajul coloritului acestui anotimp.

Ce avem nevoie pentru a face un copacel de toamna

* o crenguta de pom

* pamant

* o galetusa din plastic

* hartie colorata

* adeziv

Cum facem un copacel de toamna

Asezam pamant intr-o galetuta de plastic, ramasa de la iaurt sau smantana. Galetusa este suficient de mare ca pomisorul nostru sa ramana in echilibru. Infigem crenguta in pamant si strangem bine pamantul in jurul ei.

Daca aveti perforator decorativ sub forma de frunza, atunci munca voastra se usureaza mult si terminati lucrarea intr-un timp foarte scurt. Folositi perforatorul pentru a decupa, din hartia colorata, frunzulitele de care aveti nevoie. Pastrati culorile toamnei, deci alegeti hartie galbena, portocalie, rosie si verde. Lipiti frunzulitele pe crenguta de pomisor.

Daca nu dispuneti de un perforator decorativ taiati voi, din hartie colorata, frunzulitele. Taiati o coala de hartie in mai multe dreptunghiuri pe care le impachetati de mai multe ori si taiati mai multe frunze deodata.

Daca doriti, puteti sa impodobiti si galetusa din plastic. Tot din hartie colorata in aceleasi culori ca frunzele, taiati dreptunghiuri lungi cat sa puteti infasura in jurul galetusei si de inaltimi diferite. Crestati-le pana aproape de baza si lipiti-le de jur imprejurul suportului de plastic. Suprapuneti hartiile, alternand culorile.

Felicitari, Mihaela si succes in concurs!

Anotimpuri Concursuri Lucru Manual Ziua Mediului Inconjurator

1 Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *