2. Pictura “Pescarul si ratustele”

Concurentul cu numarul 2 inscris la Concurs pentru copii de Ziua Mediului Inconjurator este Teo Ciobotaru din Focsani. Ne-a trimis o pictura in tempera pe care eu am intitulat-o “Pescarul si ratustele”. Teo are 4 anisori si mama lui ne marturiseste ca:

Inca de mic l-am invatat pe Teo sa protejeze natura, poate  de aceea acum adora tot ce este legat de mediul inconjurator.

Vine rata pe poteca
Si se duce jos pe lac
Leganandu-se alene:
“Sunt batrana, ce sa fac?”
Dar in apa baltii calda
Sprintena se balaceste,
Si cu ciocul, de la fund,
Scoate cate-un pui de peste.
Si asa-si petrece-ntr-una
Toate diminetile
Si de o intrebi:
“De ce te legeni?”
Zice: ”Batranetile!…”

Pictura lui Teo “Pescarul si ratustele”

Vedeti in imagini cat de concentrat si atent la detalii este Teo si, totodata, cat de sigur este pe manutele lui. 

Iar cand observa ca desenul lui este foarte reusit, zambeste multumit.


Draga Teo, desenul tau este foarte frumos si ma bucur mult ca mi l-ai aratat si mie si tuturor parintilor si copiilor care ne viziteaza. Roaga-i pe tati si mami sa cumpere o rama si sa incadreze desenul. Vei avea un tablou frumos pe care poti sa-l faci cadou tatalui tau. Sunt sigura ca tati are unde sa-l expuna si il va privi mereu cu mandrie. Cand fratiorul tau, care acum are doar un anisor, va creste asa mare ca tine, cu siguranta va dori sa-l inveti si pe el despre placerea de a te juca in aer liber, intr-un mediu curat, nepoluat sau despre placerea de a pescui in linistea naturii, pe un lac plin de nuferi si ratuste. Stiu ca te vei descurca de minune.

Cu drag,

Casuta Copiilor

 

 

Concursuri Desenele copiilor Diverse CC Ziua Mediului Inconjurator

8 Comentarii

  1. Ai fi uimit sa stii ca de curand am descoperit un canal pe langa Timisoara, plin de nuferi si irisi de balta. Superb! 🙂

  2. @Amy: Sunt curios unde anume langa timisoara sunt nuferii? Fiind din Timisoara m-as duce pe acolo sa fac niste poze… Merci!

  3. Vlad, mi-e cam teama sa fac public locul, ptr ca inca nu am apucat sa vad nuferii infloriti, ci doar irisii. 😀
    Nu este un loc “plin” de nuferi si irisi de apa, cum am zis mai sus, dar este un loc cu nuferi si irisi de apa, dupa Uivar.
    Sotul este pescar si el a descoperit canalul. Mai mult amanunte nu stiu.

  4. Este un tablou minunat! Admir faptul ca Teo lucreaza foarte curat si atent si pare atat de delicat!! Multe imbratisari mamicii pentru ca il invata pe Teo atat de multe si utile lucruri despre mediul inconjurator! Foarte frumos, Teo!! Succes in concurs!

  5. Multumim Maria Matei! Incerc sa-i invat sa se inconjoare de cat mai multe lucruri pozitive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *