20. Bunica

Concurentul cu nr. 20 inscris la “Concurs pentru copii de Ziua Mediului Inconjurator” este Radu G, 6 ani si 7 luni, din jud. Ilfov. Radu are si un frate inscris in concursul nostru, Andrei, care ne-a prezentat superba  “Casuta bunicilor”. O citez pe mami lui Andrei si Radu, deoarece asa cum simte ea, alaturi de copiii ei, viata la tara, nu trebuie interpretat. Nu, Nicoleta, eu nu stiu sa o fac mai bine decat tine.

Ambele lucrari – si a lui Radu si a lui Andrei au fost inspirate din povestea “Bunica” de Barbu Stefanescu Delavrancea. Daca Andrei a construit casa bunicii lor din Ardeal, Radu a preferat sa o confectioneze pe bunica dintr-o … lingura de lemn.

Despre bucuria de a avea bunici la tara, despre sentimentele pe care le incearca copiii veniti in vacanta la bunici, despre cat de lunga e o zi din vacanta mare petrecuta la bunici, despre mirosul gogosilor si al clatitelor facute de bunica va las pe dvs sa spuneti ca va pricepeti mai bine decat mine. Eu atat zic: copiii mei numara zilele ce le-au mai ramas pana la vacanta mare, deja isi fac planuri de vacanta la bunici.  Incepand cu prima zi de vacanta vor fi in Ardeal, “intr-un sat de ardeal adevarat” – cum imi place mie sa zic, oraseanca.

Ce avem nevoie pentru a face o papusa “Bunica”

* lingura de lemn

* carton sau hartie

* carioci sau ochisori mobili

* vata

* lipici

* foarfeca

* material textil

* sablon pentru portul bunicii

Cum facem o papusa “Bunica”

ne spune mami lui Radu:

Mai intai se printeaza sablonul, apoi se  decupeaza si se decoreaza dupa preferinta (noi am optat pentru un model alb-negru deoarece asta este specific portului popular din zona bunicii). Apoi se deseneaza fata cu carioci sau se lipesc ochisorii mobili, se lipeste parul si basmaua si se lipesc cele 2 parti ale costumului, se introduce lingura intre fetele costumului si bunica-i gata.

Eu mai completez ca, in caz ca nu aveti imprimanta, puteti sa desenati voi pe hartie un model de rochie. Nu este greu! Decoratiunea portului este importanta. Radu a decorat costumul bunicii foarte frumos si-l felicit pentru manutele lui indemanatice si ii ures succes!

 

 

Concursuri Jucarii Lucru Manual Ziua Mediului Inconjurator

2 Comentarii

  1. Foarte ingenios! ne-am bucura nespus daca am avea si noi asemenea sabloane, dar cred ca adevarata arta sta in decorearea acestuia, caci lucrearea lui Radu este cu adevarat intruchiparea unei bunici. Succes Radu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *