21. Cana din materiale reciclabile

Manastireanu Valentin este concurentul inscris cu nr. 21 in concusul nostru. Are 9 ani si locuieste in Durnesti, jud. Botosani. A realizat o cana din materiale reciclabile, din vesnicele peturi care, de obicei, ne polueaza apele si uratesc spatiile verzi.

Draga Valentin, ideea este foarte frumoasa! Canita ta arata de parca ar fi mestesugita de un artizan priceput. Imi imaginez o colectie intreaga de astfel de lucrari, cu obiecte care sa imite vasele artizanale din ceramica. Multumim pentru prezentare!

 

Ce avem nevoie pentru a face o cana din materiale reciclabile

* pet de 1/2 l

* servetele sau hartie igienica

* acuarele

* aracet

* foarfece

* scotch

Cum facem o cana din materiale reciclabile

Taiem bidonul de plastic la dimensiunea unei cani si pastram partea de jos.

Din partea superioara a bidonului, cea cu filet, taiem o fasie de 1.5 cm pentru toarta canii si o lipim cu scotch pe bidonul pastrat pentru lucrare.

Aplicam straturi de aracet si lipim fasii de servetele sau de hartie igienica. Parerea mea este ca nu ar trebui sa stricam hartia creponata pentru o lucrare ce se doreste a fi 100% din reciclabile.

Aplicam mai multe straturi de hartie, cu aracet intre ele, pentru ca servetelele sunt subtiri. Nu uitati de toarta canii.

Pictam hartia cu acuarele si o decoram dupa plac.

 

Concursuri Lucrari plastic, textile, foi gumate Lucru Manual Ziua Mediului Inconjurator

3 Comentarii

  1. Felicitari celor doua maini dibace! valentin a ales culori si materiale naturale, astfel ca doar instructiunile de lucru tradeaza ca sub aceasta cana se ascunde un pet. Ingenioasa idee! Mult succes in concurs, micului artizan!

  2. A combinat culorile in asa fel incat sa obtina acel ocru specific, iar la dungile negre, verticale l-am indrumat putin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *