23. Ghiocel din materiale reciclabile

Concurentul cu nr. 23 inscris la “Concurs pentru copii de Ziua Mediului Inconjurator” este Coroi Andreea, 9 ani, loc. Durnesti, jud. Botosani.  Ghiocelul, realizat din materiale reciclabile, este o alta idee de-a doamnei inv. H. Cristina, care, recunosc, ma uimeste cu ideile dansei de lucru manual din peturi si nu numai. Daca doriti sa vedeti toate lucrarile realizate din materiale reciclabile, accesati linkul “Lucru manual cu materiale reciclabile”.

La inceput, cand am privit lucrarea, mi s-a parut greu de realizat, mai ales ca nu intelegeam cum a fost facuta tulpina ghiocelului, dar dupa lamuriri suplimentare din partea Cristinei, mi-am dat seama ca nu este asa greu cum am crezut, dar copiii au nevoie de ajutor atunci cand trebuie gaurit dopul recipientului de plastic. Sa trecem la detalii!

Ce avem nevoie pentru a face un ghiocel din materiale reciclabile

* pet de 1/2 litru – pastram si dopul cu filet

* servetele albe

* sarma

* aracet

* putina plastilina sau o bucatica din radiera

* tempera sau acuarele

* pensule

Cum facem un ghiocel din materiale reciclabile

Taiem petul, dandu-i forma de ghiocel.

Aplicam straturi de aracet si lipim fasii de servetele. In continuare, trasam cu tempera, contururile petalelor. Vom avea floarea.

 

Dopul de plastic, care trebuie sa fie verde, il gaurim la mijloc, introducem sarma si o blocam cu o bucatica de radiera sau chiar infasuram servetel pe capatul sarmei si il lipim. Astfel, sarma nu va iesi din dop. Infasuram sarma in servetele si aplicam lipici din loc. Continuam sa infasuram. Tot din servetele facem si frunza. Pictam cu verde codita si frunza.

Andreea a facut si un suport din polistiren, pentru floare, dar floarea este grea si nu are stabilitate. Parerea mea este ca acest ghiocel nu trebuie sa ramana singurel si sa-i mai facem si alti fratiori pe care sa-i legam impreuna, de codite, si sa facem o ghirlanda frumoasa.

Succes, Andreea! Ghiocelul tau este foarte frumos!

Am primit inca o imagine cu mai multe flori, realizate dupa aceleasi instructiuni, din peturi. observati si ciupercutele cat sunt de frumoase. Sunt realizate sin tuburi de carton si cofrag de oua.


 

Concursuri Lucrari plastic, textile, foi gumate Lucru Manual Ziua Mediului Inconjurator

5 Comentarii

  1. Ah! imi place foarte mult ideea acestei lucrari! cat de simplu si incantator gandesc copii, iar viziunea aceasta asupra lucrului cu pet-urile, a le recicla si a le transforma in flori – simboluri primavaratece este o adevarata incantare! Bravo Andreea! Mult succes in concurs!

  2. Andreea, pe cat posibil incercam sa nu aratam chipurile copiilor in fotografii, decat daca acestia vor asta. Te mai asteptam si cu alte lucrari, carora te rugam sa le faci poze si sa ni le trimiti pe adresa de e-mail casutacopiilor@gmail.com si te poti poza si pe tine sa te vedem in intregime. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *