24. Orar in forma de piramida

Concurentul cu numarul 24 inscris la concursul pentru copii ‘Din nou la scoala!” este Andrei G., 9 ani, din loc. Bragadiru, jud. Ilfov. Inca o idee noua pe Casuta Copiilor se datoreaza participantilor la concursurile organizate de noi. Multumim, din nou, si pe aceasta cale! Orarul in forma de piramida, pe langa faptul ca este util, este si un obiect decorativ pentru biroul copilului. Felicitari, Andrei! Orarul tau inedit imi place foarte mult!

Ce avem nevoie pentru a face un orar in forma de piramida

carton colorat, sablon (sau nu, depinde de indemanarea fiecaruia), hartie colorata, carioci, si orice materiale pentru decorare, in functie de imaginatia fiecaruia. Andrei a ales sa faca flori cu capsatorul.

Cum facem un orar in forma de piramida

Se taie patru bucati de carton in forma de triunghi. Doua dintre triunghiuri trebuie sa fie cu jumatate de milimetru mai mari, pe doua laturi congruente. Aceste laturi se pliaza si pe ele se lipesc celelalte doua triunghiuri, mai mici. Se formeaza piramida, se aseaza pe un carton de aceeasi culoare cu piramida si se deseneaza baza. Paralelogramul rezultat se decupeaza  mai mare decat desenul, aplica lipici pe marginile piramidei si lipeste de baza.

Pe foi de hartie scrie orarul si lipeste-le pe toate suprafetele plane ale piramidei.

Se decoreaza cu elemente preferate: flori, fluturi, masinute si alte desene decupate din reviste si carti de colorat.

Concursuri Hartie si carton Lucru Manual Rechizite

8 Comentarii

 1. Nicoleta, te-ai implicat in activitatea baiatilor tai, dupa cum mi-ai spus. Orarul este util si frumos ornat, felicitati amandurora, mama si fiu!

 2. ica, pls, pls sa ne arati si noua! 🙂

  Cristina, stii asa de bine sa scoti in evidenta “punctul forte” al unei lucrari.

 3. Multumesc Cristina pentru gandurile frumoase.
  Pe aceasta cale vreau sa-ti multumesc pentru altruismul si daruirea cu care imparti cu noi minunatele tale idei.

  Recunosc public, ideea orarului mi-a dat-o Cristina.

  Amy, daca ar fi “concursul meu” 🙂 as inventa un premiu pentru Cristina pentru lucrurile deosebite pe care le face cu copiii ei la scoala si mai ales, pentru ca le impartaseste cu noi.
  Ca tot vorbim de scoala, asa un dascal cum e Cristina, mi-ar fi placut sa aiba si baietii mei, si credeti-ma, stiu ce spun!

 4. Am recunoscut si eu acelasi lucru, Nicoleta. Cristina este un dascal cu adevarat deosebit si mie mi-ar placea foarte mult sa o cunosc personal. Fetita mea cea mare a spus chiar ea, in primavara, ca i-ar fi placut sa o aiba pe Cristina invatatoare.
  La concursul trecut, Cristina a primit o diploma speciala pentru creativitatea ei si norocul meu a fost ca s-a numarat cu copiii printre castigatori. De data aceasta nu stiu cum va fi. Daca as avea puterea, as recompensa-o pentru fiecare lucrare in parte, nu numai pentru participare. Oricum, multumesc mult pentru sugestie. Chiar ma voi gandi la ceva special.
  Va imbratisez!

 5. Felicitari din tot sufletul lui Andrei si Cristinei! Piramida e o idee excelenta! Succes! Pentru Cristina am toata admiratia!! E suflet deosebit de aplecat spre nevoile scolarilor sai, pe care reuseste cu creativitate si talent sa le raspunda!

 6. Multumesc pentru aprecieri! Nu fac nimic in plus fata de alt invatator, la clasa. Consider ca toti avem daruire pentru profesia noastra si iubim copiii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *