24. Vase pentru flori din materiale reciclabile

Baloiu Georgiana si Baloiu Andrei sunt concurentii inscrisi in concurs cu nr. 24. Sunt elevi in clasa I la scoala din localitatea Batrani, jud. Prahova. Georgiana si Andrei, probabil frati, au lucrat vase pentru flori din bidoane de apa, de 5 l. Pana la urma, peturile sunt materialele reciclabile care inspira cel mai mult la lucru manual.

Azi, 28 Mai, scoala din Batrani a sarbatorit Ziua Scolii. Le spun pe aceasta cale “La multi ani!” si le doresc spor si succes in activitatea lor.

Inainte sa incep sa comentez lucrarea, Georgiana, vreau sa-ti spun ca-mi place foarte mult uniforma ta. Felicitari mamicii tale!

Ce avem nevoie pentru a face vase pentru flori din materiale reciclabile

* bidon de apa de 5 l

* hartie colorata autocolanta

* hartie creponata optional

* foarfeca

* lipici optional

Cum facem vase pentru flori din materiale reciclabile

– se pregateste bidonul

-se va decupa din autocolant colorat formele fetei unui clown, dupa propria inspiratie


-se lipesc pe o fata a petului


-se poate ornamenta dupa propriul gust.


-se poate aplica si par din hartie creponata

Cand am vazut acest vas decorat, prima exclamatie a fost: “Ce vas frumos pentru bomboane!” Eu mi-l imaginam plin cu dulciuri de tot felul: bombonele, napolitane si ciocolatele ambalate in hartii colorate. Apoi, m-am gandit ca acele ambalaje de dulciuri ar trebui aruncate undeva si ca acest bidon vesel ar putea fi chiar si un cos de gunoi, pentru birou. De ce nu?

In cazul in care copilul are acces la vas, el trebuie protejat pe marginea taiata ca sa se evite vreun eventual accident.

Concursuri Lucrari plastic, textile, foi gumate Lucru Manual Ziua Mediului Inconjurator

2 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *