26. Para – obiect decorativ din materiale reciclabile

Concurentul cu nr. 26 inscris la “Concurs pentru copii de Ziua Mediului Inconjurator” este Alexandru Cazacu, 9 ani din loc. Durnesti, jud. Botosani. Ne prezinta un frumos obiect decorativ realizat din materiale reciclabile. Para, obtinuta doar prin infasurarea unei sfori pe un bec, are un aer rustic care pe mine ma atrage mereu. Decoratiunile din casa bunicii mi-au ramas in amintiri si acum, desi acea casa, din pacate, nu mai exista inca de cand eram copil.

Multumesc, Alexandru, pentru ca ne inveti si pe noi sa facem obiecte decorative pentru casa, in stilul artizanal  romanesc.

Ce avem nevoie pentru a face o para din materiale reciclabile

* bec uzat

* sfoara

* sarma

* prenadez

Cum facem o para din materiale reciclabile

Se aplica straturi de prenadez pe bec, progresiv, pentru a nu se usca inainte de vreme si apoi se ruleaza sfoara in jurul becului.

Se infasoara o bucata de sarma pe soclu becului, pentru codita si frunza si se infasoara sfoara pe ele.

Lucrarea a fost facuta sub coordonarea doamnei institutor H. Cristina care l-a ajutat pe Alexandru cand a inceput sa ruleze sfoara si cand a infasurat sarma.

Pentru mai multe obiecte realizate din materiale reciclabile, vizitati categoria “Lucru manual din materiale reciclabile”. Pentru alte activitati practice pentru copii, va rugam sa vedeti intreaga colectie a site-ul la “Lucru manual”.

Concursuri Lucrari diverse Lucru Manual Ziua Mediului Inconjurator

6 Comentarii

  1. BUNA ZIUA!EU SUNT PSIHOLOG SI LUCREZ IN CADRUL DGASPC S3 BUCURESTI SI LUCREZ CU UN GRUP DE PERSOANE CU DIZABILITATI,DAR DIN PACATE SEFII MEI NU MA PLAC SI AR FACE ORICE SA NU MAI LUCREZ AICI ,IN CENTRUL UNIREA UNDE SEFA MEA MARIA DANIELA CORLAN SPUNE CEVA SI FACE ALTCEVA.I-AM CERUT AJUTORUL PT CA AM UN SALARIU DE 800 LEI SI NU AM LOCUINTA,NU MAI AM CU CE SA-MI PLATESC FACTURILE SI NU AM BANI DE MANCARE MEDICAMENTE.PT ALTA COLEGA CARE LUCREAZA AICI I S-A ASIGURAT CASA SI MASA SI ABSOLUT TOTUL GRATUIT DAR CU TOATE CA SUNT CAMERE LIBERE LA NIVELUL CENTRULUI SI IN TOT DGASCPC PT MINE NU EXISTA O MANA DE AJUTOR,NU MAI POT SA-MI PLATESC CHIRIA DE 200 EURO SI AM SA MA MUT IN GRADINA DIN FATA BIROULUI DIR GEN FLORIN STEFAN VASILE.PROTECTIE SOCIALA??UNDE ESTE UMANITATEA CAND UN ANGAJAT AJUNGE INTR-O SITUATIE LIMITA SI CARE ARE PUTEREA SA INDURE SUFERINTE MAJORE SA FACA SACRIFICII ZILNIC PT O ZI DE LUCRU ,UNDE-MI CASTIG CINSTIT PAINEA NOASTRA CEA DE TOATE ZILELE!MA POATE AJUTAT CINEVA CU UN JOB PART TIME??SAU CU O LOCUINTA SOCIALA???UADE CINEVA UN STRIGAT DE DISPERARE???CU MULTUMIRI ANTICIPATE,CU CONSIDERATIE PSIHOLOG,IANCU AMELIA

  2. Eu am un proiect de făcut la școală și aceste lucruri m-au ajutat foarte mult
    Mulțam! Alfa .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *