28. Ingeri ai mediului- pictura si colaj

Concurentul cu nr. 28 inscris la “Concurs pentru copii de Ziua Mediului Inconjurator” este Halasz Daniel, 6 ani, din localitatea Oradea, jud. Bihor. Ingeri ai mediului este o lucrare realizata pe carton, prin colaj si pictura. Daniel si verisoara sa au lucrat impreuna la acest proiect si tot impreuna au ales acest nume care suna ca un vers dintr-un poem. Felicitari, Daniel si Brigitta!

Ce avem nevoie pentru a face un colaj cu “Ingeri ai mediului”

* carton mare (desfaceti un ambalaj din carton)

* frunze de cimisir (sunt mai rezistente)

* imagini cu ingeri (scoateti la imprimanta sau decupati din cartile de colorat)

* acuarele sau tempera

* pensule

* lipici

Cum facem un colaj cu “Ingeri ai mediului”

Deoarece fisa de lucru este mare si avem nevoie de spatiu ca sa putem lucra la ea, ar fi bine sa asezam pe covor un cearsaf, ca sa nu murdarim covorul, si sa lucram mai comod. Eu ma si vad asezata pe burta, cu pensula in mana. 🙂

Coloram si decupam ingerii. Pictam cartonul reprezentand un peisaj din natura. Deasupra peisajului se lipesc ingerii pazitori ai copiilor care vegheaza asupra tot ce incepe sa creasca. Ei ofera grija, iubire si hrana.

Observ pe lucrarea lui Daniel ca a lipit o frunza mare pe carton si a pictat in jurul ei. Astfel a aparut pe carton “un pom”. Puteti alege intre a pastra frunza lipita pe carton sau puteti sa o dezlipiti si ramane conturul unui pom. Se poate picta.


Mesajul Brigittei, verisoara lui Daniel, este:

In poza sunt ilustrati 3 copii, fiecare avand o activitate benefica pentru natura. Unul uda copacul, cel din mijloc strange gunoiul lasat de oameni, iar cel din stanga planteaza un mic copacel.
Cu acest proiect am vrea sa atragem atentia tuturor copiilor si nu numai ca toti putem fi “Ingeri ai mediului”, cu putina Vointa!

Concursuri Desenele copiilor Diverse CC Ziua Mediului Inconjurator

2 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *