31. Colaj cu personaje din povesti

Concurentul cu nr. 31 inscris la “Concurs pentru copii de Ziua Mediului Inconjurator” este Moraru Octavian, 4 ani din localitatea Drajna, jud. Prahova. Cred ca sunteti de acord cu mine ca personajele din povesti traiesc intr-o “lume verde”, curata si nepoluata si daca in povesti intalnim si epitete de gen: copaci arsi, pamant uscat, camp de spini si maracini, totul intr-un peisaj negru, intr-un final, un personaj pozitiv reusesti prin puterea si vointa sa sa schimbe infatisarea locului intr-un taram magic.

La fel a procedat si Octavian. Dintr-o bucata de polistiren si cateva hartii de impachetat cadouri, care ar fi ajuns la gunoi, a creat acel taram magic de care spuneam, o lume a povestilor plina de culoare.

Ce avem nevoie pentru a face un colaj cu personaje din povesti

* personaje din povesti sau din lumea desenului animat, decupate de pe hartiile de impachetat cadouri, pungi de cadouri

* polistiren

* hartie creponata verde

* resturi de hartie glasata, pentru elemente suplimentare

* carioci

* foarfece

* adeziv

Cum facem un colaj cu personaje din povesti

Polistirenul il imbracam in hartie creponata. Cu cariocile desenam un peisaj. Octavian a desenat o forma de relief.

Lipim personajele din povesti, dupa imaginatie.

Din resturi de hartie glasata (pentru ca noi pastram mereu bucatelele de hartie colorata), decupam soarele, norii si florile si le lipim.

Lucrarea este mult mai trainica, deoarece a fost realizata pe un suport mai rezistent decat o simpla foaie de hartie. Astfel a iesit un tablou foarte frumos si poate fi atarnat pe peretii camerei copilului sau ai salilor de clasa.

Felicitari, Octavian! Privindu-ti lucrarea, mi s-a facut dor de gradina mea verde si de soarele care coace fructele micului meu cires.

Concursuri Hartie si carton Lucru Manual Ziua Mediului Inconjurator

1 Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *