32. La joaca in natura

Concurentul cu nr. 32 inscris la “Concurs pentru copii de Ziua Mediului Inconjurator” este Ciprian D, 1 an si 5 luni, din Timisoara, jud. Timis.

Ati auzit de deficit de natura? Instrainarea de natura duce la anumite deficiente in organismul uman cum ar fi: utilizarea redusa a simturilor, dificultati de atentie, mai multe boli fizice si emotionale. Oricine poate avea aceste lipsuri, indiferent de varsta.

Concurentul nostru, micutul Ciprian, deocamdata nu se poate plange de acest lucru. Ciprian, desi are numai 1 an si 5 luni, ne povesteste din experienta lui de viata. 🙂

Nici nu am implinit bine o luna ca mami si tati m-au si asezat in carucior si au plecat cu mine la plimbare. Nu conta ca era ianuarie, frig si zapada. Eu eram bine imbracat si, din cand in cand, tati ma lua in brate si ma incalzeam de corpul lui. Faceam plimbari lungi si dese, iar cand nu puteam pleca prea departe de casa, ieseam in curte, la aer. M-am mai imbolnavit si eu, ca multi alti copii, de raceala, otita, faringita, dar toate au trecut si nici nu mai tin minte cum este sa fii bolnav.

Acum, cand ies in curte, ma intampina prietenii mei, cateii. Am 3 catei. Unul este mai mic decat mine, unul este cat mine si unul este mare de tot. Pe acesta inca nu pot sa-l trag de urechi, dar pe ceilalti mereu ii trag de urechi atunci cand imi fura pufuletii sau se apropie prea mult de sticluta mea cu ceai.

De curand am cunoscut o pisicuta. Cat este de micuta si de blanda! Nu stiu cum sa ma port cu ea, pentru ca eu sunt invatat sa fac militarie cu cateii mei. Insa ea este asa blajina ca, uneori, ma supar pe ea ca nu ma baga in seama si nu vrea sa se joace cu mine.

Cat timp pisicuta fuge de mine, eu pornesc in explorare. Am vazut trandafiri! Dar sunt atat de mari! A, uite unul mititel tare, mult mai mic decat mine! Oare mama lui i-a dat laptic in dimineata asta?

Cate minunatii mai gasesc in gradina! Veniti sa vedeti! Un cires cu fructe sub forma de inimioara!

Pisica nu s-a mai intors si m-am plictisit sa ma joc singur, asa ca am invitat-o pe mama sa ne jucam de-a v-ati ascunsele. “Pui, Cipri, te-am vazut ascuns printre crengile bradului!”

Ciprian, vin si eu sa ne jucam de-a v-ati ascunselea! Si le aduc si pe fetele mele si… surpriza! pisicuta mea. Va fi un joc in natura de neuitat.

Succes, Cipri!

Concursuri Diverse CC Povesti si povestiri Ziua Mediului Inconjurator

2 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *