33. Micul ecologist

Concurentul cu nr. 33 inscris la “Concurs pentru copii de Ziua Mediului Inconjurator” este Andrei D, in varsta de 2 ani si 9 luni. Mami lui Andrei a publicat intreaga activitate a micului ecologist pe Blogul D’Aghata. Cuvintele mele sunt de prisos si va las in compania lecturii. Io atat mai zic: Andrei draga, poate ma ajuti si pe mine la plantat flori in gradinita mea. Nu de alta, dar lopatica si manusi ca ale tale eu nu am si cred ca de aceea florile mele nu cresc asa mari cum sunt cele plantate de tine.

M-am gândit să vadă și Andrei ce poate ieși dintr-un bob de fasole și unul de porumb. M-am gândit mai întâi la experimentele făcute la școală, cu recipientele transparente și vata imbibată cu apă.
Cineva a venit cu ideea să le pun într-un ghiveci. Nu știam sigur dacă este eficient, având în vedere că nu se poate observa evoluția spectaculoasă dacă obiectivul se găsește underground, dar am zis să purcedem la drum, și așa va avea suficiente de văzut la final.Am plantat boabele minune și am așteptat cu răbdare vrejul de fasole. Între timp, copilul a udat meticulos ghiveciul, chiar dacă nu era foarte convins că are să iasă ceva bun de acolo. Distracția a venit când au început să răsară chestiuni verzi în vasul cu pricina, motiv pentru prințul meu de a se lăuda la toată lumea: „Uite, am pus ‘asole, bezi?”. Evident că am greșit numărătoarea și am pus mai multe boabe de fasole și mai multe de porumb. Just in case. De aceea, era cam mare aglomerația pe centimetru pătrat. Așa că acum o săptămână ne-am apucat de repatriere. Fiecare vrej, cu vasul lui. Mai întâi, s-a dotat cupilul cu ustensilele necesare.

Am împărțit frățește mănușile mele galbene de făcut diverse prin gospodărie. Stânga i-a revenit lui, nu pentru că aș fi fost eu egoistă, ci pentru că se adaptează cu siguranță mai ușor la situațiile dificile

Apoi am împărțit, tot frățește, lopățelele cupilului, fiecare cu cea verde a lui. Am luat punga cu pământ pregătit în prealabil „ca la carte” cu de toate pentru un mediu…fertil și ne-am apucat de treabă.

În luptă cu vrejul!

Normal că partea cea mai dificilă i-a revenit celui mai mare! A insistat să facă cea mai mare parte a treburilor pentru că îl pasionează tot ce fac oamenii mari. (Hmmm, asta nu știu dacă e neapărat de bine.)

Am mutat bietele plante la locul lor, de mi-am umplut balconul acum cu ierburi folositoare

Am muncit cot la cot, până la apus

La final le-am udat cu mare grijă!

Concursuri Diverse CC Educativ Ziua Mediului Inconjurator

5 Comentarii

  1. Grozav proiectul vostru! Imaginile sunt mai mult decat lamuritoare, caci se vede bine ca Andrei e indemanatic si ca a lucrat cu mare placere – un ecologist autentic! Succes!! Felicitari Agatha, sper ca auzi aplauzele noastre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *