34. Zana Florilor – rochie din deseuri

Concurentul cu nr. 34 inscris la “Concurs pentru copii de Ziua Mediului Inconjurator” este Cristina M, 8 ani din loc. Salcia Tudor, jud. Braila. Zana Florilor este chiar Cristina si rochia deosebita creata de mama ei, din deseuri, ne confirma acest lucru. “Zana Florilor” este inscrisa in concurs de doamna invatatoare Mihaela Serban. Va invit sa-i urmariti blogul “Cutia creatiilor”, locul in care gasiti o multime de creatii incantatoare, lucrari realizate din materiale reciclabile plus alte creatii ale copiilor din clasa dansei.

Multumim pentru participare la concursul nostru si mai ales pentru ca ati impartasit cu noi lucrarile dumneavoastra deosebite.

Mediul înconjurător este un  ansamblu de elemente şi fenomene naturale şi artificiale de la exteriorul Terrei, care condiţionează viaţa în general şi pe cea a omului în special.

Starea mediului înconjurător depinde numai şi numai de noi. Starea acestuia ne afectează în mod direct viaţa şi sănătatea noastră.  Este nevoie de mai multă atenţie şi de mai multă responsabilitate din partea fiecărui cetăţean pentru a trăi într-un mediu curat, pentru a respira aer curat, pentru a bea apă curată şi pentru a putea folosi condiţiile de viaţă pe care ni le oferă natura. Însă, se pare că oamenii tratează cu neglijenţă acest aspect important al vieţii lor, ceea ce duce la agravarea procesului de poluare şi distrugere a mediului şi implicit la distrugerea sănătăţii fiecăruia dintre noi şi a celor din jur.
Împreună cu Cristina M și cu mama acesteia d-na Liliana M am dorit să întâmpinăm această zi prin acțiuni care să protejeze mediul. Acest „ proces ”a început încă de la începutul primăverii prin plantarea unor pomi fructiferi și a unor flori de primăvară în curtea școlii cu ajutorul întregii clase.

……Dar nu am vrut să ne oprim aici, am știut că putem face mai mult….și cred că am reușit să ajutăm mediul și prin reciclarea unor materiale și refolosirea lor într-o creație care întrece orice imaginație.

Pentru a atrage atenția asupra deșeurilor d-na Liliana, mama Cristinei, a dorit să realizeze un costum din materiale refolosibile.

Cu multă muncă a reușit să o creeze pe „ Zâna Florilor ”.

Materialele folosite pentru rochia “Zana florilor” sunt:

– cutii de la brânza topită pe care școlarii o primesc la școală;

– coperte de cărți și de caiete ;

– dopuri de la sticlele din plastic;

– și alte materiale cu ajutorul cărora am putut îmbina toate materialele

(sârmă, ață etc.);

–  două mâini dibace, imaginație și multă creativitate.

Rochia „Zânei” este alcătuită din corset, fustă, pălărie,poșetă și pantofi. Corsetul a fost realizat cu ajutorul cutiilor de brânză pe care am realizat un model cu ajutorul unui ac încins.  Copertele și sârma le-am folosit pentru croitul fustei, iar dopurile ne-au ajutat să-i creăm o centură.

Creatiile doamnei Liliana M, mama Cristinei, sunt intr-adevar creatii cum nu mi-am imaginat ca poate cineva sa realizeze din deseuri din plastic. Sunt o combinatie unica de materiale (coperti de carti si caiete, capace din plastic, dar atat de ingenios formate si decorate incat, la un loc, au format cea mai frumoasa costumatie care am vazut-o vreodata.

Felicitari doamna Liliana, pentru imaginatie, talent si rabdare. Sa fii sanatoasa, Cristina si sper sa inveti de la mama ta sa creezi si tu modele unice si extraordinar de frumoase, precum ale mamei tale. Succes!

Concursuri Lucrari plastic, textile, foi gumate Lucru Manual Serbari si Carnavaluri Ziua Mediului Inconjurator

3 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *