4. Casuta din carton la lucru manual

Andrei G, de 8 ani si 9 luni, din jud. Ilfov este concurentul cu nr.4 inscris la Concurs pentru copii de Ziua Mediului Inconjurator. Impreuna cu mama lui, Andrei a lucrat o casuta din ambalaj de carton. Au construit o casuta extraordinar de frumoasa si realista si au intitulat-o “Casuta bunicilor”.

Andrei mai are un fratior, Radu – 6 ani si 7 luni, cu care face echipa atunci cand vrea sa-si ocupe timpul in mod creativ. Micii mesteri de azi, importanti ingineri, arhitecti, constructori de maine, aduna de prin gospodarie orice materiale care cred ei ca le sunt de folos la construit. Sunt astfel invatati de mamica lor care ne marturiseste ca:

Ne place sa ne petrecem timpul liber impreuna, sa facem tot felul de activitati de lucru manual, sunt in permanenta in cautare de materiale interesante pe care le experimentam impreuna. De cand am copiii am invatat sa reciclez si sa stang tot felul de hartii- de ambalaj, de reviste diverse, tot ce mi se pare interesant de folosit la vreun proiect, stangem si reciclam cartoane de oua, dopuri de pluta, betisoare de inghetata, cartoane de la dresuri, cartoane care insotesc diverse reviste, (de ex.colectia Comorile pamantului de la deagostini), invelitoare de la buchetele de flori si cate si mai cate. Acum au invatat si ei, cand vad ceva mai interesant, imi zic “mami, pastreaz-o, poate ne trebuie la vreun proiect”. Mi se pare minunat, pe langa bucuria si valoarea timpului petrecut impreuna, invatam si sa reciclam si astfel protejam resursele pamantului.

Ce avem nevoie ca sa construim o casuta din carton

* carton How to Get a Private Loan With Bad free-credits-report.com Readers ask if it’s possible to get a private loan with bad credit. (de preferat gros)

* creion

* rigla

* foarfece

* burete dublu adeziv

* carioci

Daca doriti sa realizati si catelul care sta de paza in fata casutei, aveti nevoie de:

* dop de pluta

* hartie

* adeziv

* scobitori

Cum facem o casuta din carton

Asa cum ne spune si mami lui Andrei “a masurat, a decupat si a lipit”.

Masurati pe cartonul ales 4 patrate egale, in cazul in care doriti o casuta patrata. Trasati cu rigla ca sa fiti siguri ca laturile vor iesi drepte si egale, apoi decupati.

Desenati cu creionul locul in care doriti sa fie usa si decupati doar trei laturi ale dreptunghiului format, pentru aВ  avea si o usa casuta voastra si nu doar o intrare goala. Colorati usa cu carioca de orice culoare doriti. Ferestrele le puteti desena cu carioca, asta in cazul in care nu doriti sa va complicati atunci cand trebuie sa decupati niste patratele micute intr-un carton prea gros.

Prindeti cartoanele sub forma de cub, lipindu-le intre ele cu burete dublu adeziv.

La fel procedati si cu acoperisul casutei, insa de data aceasta trasati cu creionul 4 triunghiuri egale. Decupati si lipiti-le intre ele tot cu burete dublu adeziv.

Mai ramane sa faceti gardul casutei si poarta. Poarta realizata de Andrei in lucrarea sa este un model specific din Ardeal, zona in care locuieste bunica sa.

Catelul care apara curtea e facut dintr-un dop de pluta si scobitori.

Dupa cum vedeti, este o lucrare facuta in exclusivitate din materiale reciclate.

Felicitari, Andrei, pentru superba ta casuta. Cand au vazut lucrarea ta, copiii mei au exclamat: “Uaaauuu! si eu vreau sa fac o casuta ca asta! Si eu…!” Astept cu nerabdare sa vad si creatia fratiorului tau. Imbratisari prietenesti pentru mami, pentru tine si pentru Raducu.

Cu drag,

Casuta Copiilor

Concursuri Hartie si carton Jucarii Lucru Manual Ziua Mediului Inconjurator

1 Comentariu

  1. Ingenioasa idee si pare ca este ceva d munca la acest proiect. Vom incerca si noi! Succes in concurs, Andrei si felicitari pentru reusita proiectului tau!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *