5. Suport pentru pensule prin tehnica decupage

Concurentul cu nr. 5 inscris la concursul pentru copii “Din nou la scoala!” este Matei B, 2 ani 11 luni, din localitatea Braila. Matei, impreuna cu mami lui, Maria au creat o cutie speciala pentru pastrat pensulele pentru pictura. Pentru realizarea acestui suport pentru pensule Matei si Maria au reciclat o cutie de metal. Lucrarea este una speciala atat datorita faptului ca este un obiect foarte util cat si datorita materialelor folosite si a design-ului ales.

Ce avem nevoie penbtru a face un suport pentru pensule

o cutie cilindrica de metal, servetel de masa rosu, fluturi din carton obtinuti prin perforarea cu perforatorul deco – fluture a unor cartoane divers colorate, penson lat, adeziv pentru tehnica decoupage, panglica galbena.

Cum facem un suport pentru pensule

Servetelul se desparte in straturi. Cu ajutorul pensonului se aplica adeziv, pentru tehnica decupage, pe intreaga cutie metalica. Se aplica un strat de servetel, apoi inca un strat de adeziv si se lasa la uscat peste noapte.

Maria ne spune ca au aplicat un singur strat de servetel, deoarece cutia era rosie si nu a necesitat camuflarea culorii. In cazul in care cutia are alta culoare decat servetelul ales, este necesar sa se aplica mai multe straturi de servetel, pe rand.

Dupa uscarea completa, toata suprafata a capatat un luciu frumos. Tot cu ajutorul pensulei, Matei a aplicat inca un strat de adeziv, a lipit fluturasii, apoi a aplicat un strat final de adeziv folosit pentru tehnica decupage.

La final au lipit cate o bucata de panglica galbena la fiecare capat al cutiei, apoi au aplicat fundita.

Matei si-a asezat cu incantare colectia lui de pensule pentru pictura in cutia de metal reciclata. Aceasta cutie decorata cu fluturi, in tehnica servetelului, este cea care i-a inlaturat lui Matei teama ca la gradinita nu va avea pensule pentru pictura, iar pentru mine este simbolul unei noi etape din viata micutului meu: Matei merge la gradinita!

Intregul articol, scris in maniera proprie Mariei, il puteti citi aici http://virtualworkshop-copiisimamici.blogspot.com

Succes, Matei! Multumesc Maria ca impartasesti cu mine din ideile tale!

Concursuri Lucru Manual Rechizite

5 Comentarii

 1. Este o onoare sa ne aflam printre participantii concursului tau, draga Amy! Sper ca ne vom ridica si de aceasta data la inaltimea creatiilor pe care ne-am obisnuit sa le vedem in concursurile tale manifestate prin lucrari inspirate de doamne invatatoare talentate si scolari/prescolari indemanatici!
  E o mare bucurie pentru mine sa particip alaturi de Matei, dar mai ales ma incanta aceasta perioada in care Matei decopera activitatile grupei mici de gradinita. Cuplul nostru mama-copil are sansa sa fie asistata de doua doamne educatoare fascinante: foarte bine pregatite profesional, incantatoare prin personalitate, dar mai ales intelegatoare cu micutii in aceasta perioada de acomodare!
  Doresc din tot sufletul tuturor participantilor mult, mult succes, iar tie iti doresc ca acest concurs sa aiba cel putin succesul celui anterior, ar mai ales ca prin intermediul lui sa descoperi tuturor cititorilor tai noi idei, noi tehnici si noi modalitati de crea, in joaca, minunatii incantatoare pentru micuti!
  Succes tuturor!

 2. Maria, esti foarte amabila si increzatoare in casuta mea. Iti multumesc pentru participare, ptr cuvintele frumoase care le lasi la fiecare trecere si iti multumesc frumos ca ma incurajezi mereu. 🙂

 3. Ce aspectuoase sunt si viu colorate, iar fundita din capatul de sus al suportului imi da impresia ca baietelul il va folosi ca pe un obiect de pret. Felicitari lui Matei si mamicii sale!

 4. @ Amy: nici nu as avea cum sa fiu altfel; intotdeuna mi-ai permis sa fiu eu insami si in casuta ta virtuala si de fiecare data am fost bine primita!! Multumesc!

 5. @ Cristina: Multumesc din suflet pentru frumoasele aprecieri! Adezivul pentru decoupage a oferit luminozitate si intensitate culorilor folosite; e meritul lui 😀
  Este adevarat ca Matei a asezat suportul la loc de seama, langa chevalet si ii pastreaza cu sfintenie destinatia! Te imbratisez!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *