7. Buburuza realizata dintr-un bec

Borcila Andrei este concurentul inscris cu nr. 7 la “Concurs pentru copii de ziua Mediului Inconjurator”. Andrei are 9 ani si este din localitatea Durnesti, judetul Botosani. Se prezinta in concurs cu o dragalasa buburuza realizata dintr-un bec.

Doamna invatatoare, care l-a inscris si pe Andrei in concurs, ne spune ca:

Deoarece si noi iubim natura, vrem sa recuperam si sa refolosim in folosul nostru unele deseuri.

Astfel au recuperat orice obiect care le-ar fi putut fi de folos la lucru manual. Lucrarea facuta de Andrei este foarte usor de realizat, dar becul trebuie manuit cu mare atentie,  ca nu cumva sa se sparga. De aceea nu este indicat ca o asemenea lucrare sa fie executata de un copil mai mic de 9 ani si trebuie supravegheat cu atentie.

Ce avem nevoie pentru a face o buburuza dintr-un bec

* un bec ars

* tempera/acrilice rosu si negru

* pensule

* ochisori mobili

* adeziv

Cum facem o buburuza dintr-un bec

Imaginile prezentate nu mai au nevoie de prea multe detalii. Pictati becul cu tempera. Eu optez mereu pentru acrilice, deoarece dau un aspect lucios. Dupa ce s-a uscat bine vopseaua, aplicati ochisorii mobili.

Ce faceti cu obiectul? Infasurati un fir mai gros de ata in jurul filetului si agatati ornamentul pe o floare decorativa de apartament.

Multumim, Andrei si succes in concurs!

Concursuri Lucrari diverse Lucru Manual Ziua Mediului Inconjurator

2 Comentarii

  1. Foarte interesant si deosebit de ingenios! Felicitari lui Andrei pentru asa o idee de a recicla lucruri ce par inutile, odata ca si-au pierdut functionalitatea! Bravo Andrei!! Succes in concurs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *