7. Joc matematic din pietricele

Concurentul cu nr. 7 inscris la concursul “Din nou la scoala!” este Durjunca Alexandru Ciprian, 10 ani, elev  la scoala din Cucorani, jud. Botosani. Jocul matematic din pietricele este ideea doamnei invatatoare Cristina H, pe care o cunoastem de la concursul anterior, cand a participat alaturi de elevii de la scoala din loc. Durnesti. De data aceasta ii invata pe copiii din Cucorani ce inseamna dibacia si iscusinta. Jocul realizat de Alexandru Ciprian m-a surprins, fiindca nu mi-am imaginat nicicand ca poti sa faci multiple calcule matematice folosind doar cateva pietricele. Jocul este cu adevarat util. Elevii pot exersa operatiile de adunare si scadere, pentru a se pregati de inceperea scolii, cu ajutorul acestui joc atractiv. Este ideal pentru un joc educativ, in aer liber.

Ce avem nevoie pentru a face un joc matematic din pietricele

pietricele plate, tempera si pasta alba corectoare

Cum facem un joc matematic din pietricele

s-au  pictat cateva pietre micute, rotunjite, plate apoi s-au scris cifre diferite, si semne matematice.

Concursuri Despre jocuri si jucarii Diverse CC Lucru Manual Rechizite

2 Comentarii

  1. Ah! Ce incantatoare idee! Cred ca Mateiului meu (2.11 anisori) i-ar placea tare mult acest joc, mai ales daca mai intai am picta impreuna pietricelele culese de prin parc; in plus, Matei nici nu ar banui ca facem matematica!!! 😀
    Multumesc Cristina! Multumesc Ciprian! Va urez succes in concurs!

  2. Iata un joc pe gustul meu ce indeplineste multe cerinte: usor de realizat, ofera sansa de creativitate copilului, usor de utilizat si ajuta la insusirea unor notiuni in joaca. Este o alternativa binevenita si deloc costisitoare la jucariile de acelasi gen din comert. Felicitari creatorilor si mult succes in concurs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *