8. Buburuza din betisoare de lemn

Numarul 8 inscris la “Concurs pentru copii de Ziua Mediului Inconjurator” este Sava Cristina, 9 ani, din localitatea Durnesti,  judetul Botosani. Buburuza din betisoare de lemn este lucrarea executata de Cristina sub indrumarea doamnei invatatoare.

Lucrarea are  un grad scazut de dificultate si poate fi facuta si de copii mici. Este un obiect decorativ foarte frumos care poate fi asezat oriunde doriti. Dragalasa buburuza ne poate zambi dintre flori, din foisor, de pe pereti sau de pe tocul usii sau puteti sa o lipiti pe un carton si sa aveti astfel un tablou.

Ce avem nevoie pentru a face o buburuza din betisoare

* 13 betisoare de lemn (ramase de la inghetata)

* tempera rosie, neagra, alba

* pensule

* ochisori mobili

* fir de chenille (fir plusat)

* adeziv (aracet sau lipici cald)

Cum facem o buburuza din betisoare

Pictati cu tempera rosie 8 betisoare din lemn si lasati-le sa se usuce. In continuare, pictati cu tempera neagra betisoarele ramase si din nou lasati-le sa se usuce bine.

 

 

Pe un carton lipiti cu aracet 4 betisoare rosii apoi un betisor negru si in continuarea lui celelalte 4 betisoare rosii. Peste ele suprapuneti betisoarele negre ramase, incepand din marginea celor lipite pe carton. Daca doriti sa aveti un obiect decorativ si nu un tablou, folositi lipiciul cald.

Pictati punctele negre ale buburuzei, lipiti ochisorii mobili, pictati gurita si din nou lasati totul sa se usuce.

La final, lipiti pe dosul obiectului, in dreptul ochisorilor, doua fire scurte de chenille, adica antenele.

 

Felicitari, Cristina, pentru lucrarea ta! Observ ca esti o fetita ordonata si ai facut o lucrarea foarte ingrijita. Multumim ca ne-ai prezentat-o si noua.

Concursuri Lucrari diverse Lucru Manual Ziua Mediului Inconjurator

5 Comentarii

  1. Pup si eu Bea. Sper ca participi si cu Karinutza la concursul nostru. Abia astept sa-i vad manutele harnice si zambetul vesel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *