9. Iepuras dintr-un pahar de plastic

Onoferi Alexandru este concurentul cu nr. 9 inscris la “Concurs pentru copii de Ziua Mediului Inconjurator”. Are 9 ani si este din judetul Botosani. Iepurasul din pahar de plastic este realizat la scoala, sub indrumarea doamnei invatatoare. Iepurasul lui Alexandru este o figurina foarte simpatica si daca il asezati pe o etajera, intre jucarii, cu siguranta va atrage atentia. Puteti sa-i faceti si parteneri de joaca, daca doriti (de ex: porcusor, vacuta, catel s.a)

Ce avem nevoie pentru a face un iepuras dintr-un pahar de plastic

* pahar inalt din plastic sau orice recipient din plastic usor de taiat cum ar fi recipientul ramas de la CLOR

* ochisori mobili

* foarfece

* hartie glasata roz

* hartie creponata roz

* lipici cu sclipici

* tempera sau acrilice

* pensule

* adeziv

Cum facem un iepuras dintr-un pahar de plastic

Pe recipientul de plastic trasati cu un pix locul unde vor veni urechile iepurasului, apoi uniti cu cate o  linie urechiusele. Decupati cu atentie ca sa nu alunece foarfeca si sa taie recipientul in locuri nedorite. Din hartie glasata roz, decupati doua urechiuse, putin mai mici decat cele din plastic, si lipiti-le peste ele, in interiorul lor. Rasuciti in mana o fasie de hartie creponata roz, astfel incat sa realizati o minge mica si lipiti-o putin mai jos de la jumatatea paharului. Astfel i-ati atasat iepurasului un nasuc.

 

In continuare lipiti ochisorii mobili, apoi pictati mustatile si dintii. Din nou va recomand acrilicele, mai ales cand este vorba sa pictati pe plastic. Acrilicele nu se folosesc cu apa si se aplica foarte bine pe material plastic sau sticla. Se curata usor cu apa.

Mai ramane sa impodobiti putin iepurasul, aplicandu-i lipici cu sclipici in partea jos, ca sa reprezentati un guler sau un papion. Daca doriti, puteti sa pictati iarba in locul gulerului.

Felicitari, Alexandru, pentru iepurasul tau dragalas! Succes la concurs!

Concursuri Lucrari plastic, textile, foi gumate Lucru Manual Ziua Mediului Inconjurator

1 Comentariu

  1. Un adevarat lucru de mana si o creatie foarte reusita! Tare frumos ti-a iesit Alexandru si cred ca multi copii iti vor urma exemplu! Mult succes si felicitari doamnei invatatoare pentru initiativa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *