Acadea bastonas, decoratiune de Craciun

Pentru bradul de Craciun copiii care deja au invatat despre quilling si au luat deja primele lectii, pot face decoratiuni pentru Craciun din hartie rulata. Un exemplu este acadeaua bastonas. Nu este deloc greu de facut si chiar daca nu ai experienta este un moment foarte bun pentru a incepe sa inveti despre minunata arta de a rula hartia.

Ce avem nevoie pentru a face o acadea bastonas, decoratiune de Craciun

* fasii de hartie de aproximativ 3-5 mm latime si lungime la alegere, albe, rosii si optional verde;

* glitter argintiu si optional verde

* aracet

* fir stralucitor

Cum facem o acadea, decoratiune de Craciun

Se ruleaza fasiile de hartie, fiecare separat. Daca nu aveti acul quilling este suficient sa rulati hartia si pe o scobitoare, iar pentru copii mici, ca sa nu existe riscul sa se accidenteze, puteti folosi betisoare mai mari ca cele de frigarui, carora le-ati taiat varful ascutit.

Se lipesc cu aracet toate rulourile de hartie, alternand culorile alb si rosu. Din fasiile verzi formati frunzele decorative, in mod normal ar trebui sa imite vascul. Decoratiunea este realizata anul trecut, in 2010 de Diana mea si nu prea stia cum sa faca vascul.

Ce nu se vede in imagine este agatatoarea pentru brad. Nu uitati de ea. Dintr=o fasiuta de hartie mai scurta faceti un rulou si lipiti-l in partea superioara a acadelei. Introduceti firul stralucitor si atarnati decoratiunea in brad.

Daca faceti acest ornament, va rugam sa ne trimiteti si noua poze. Aici gasiti adresa de e-mail.

Craciun, Mos Nicolae, Anul Nou Lucru Manual Quilling

3 Comentarii

  1. 😀 ce fain iese!! ma gandeam sa fac si eu mai spre Craciun asa:)) daca am timp:) tot trebuie sa termin si bradutul:P

  2. Da, serios, arata super bine in brad. Diana a mai facut si niste fulgi quilling si impreuna merg foarte bine in brad. Noi folosim mult sclipici. :))

  3. E o poboada excelenta pentru bradutul de Craciun, iar eu vad aceasta podoaba chiar si pe o felcitare pentru sarbatorile de iarna 🙂 Voi incerca cu Mateiul meu si revin cu minunatia noastra quilling!
    Imbratisari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *