Albinuta, figurina pe ou din polistiren

Melinuta se numeste albinuta realizata pe un ou de polistiren. Este o figurina tare dragalasa la care Oana a lucrat cu o deosebita placere si cu care se joaca mai mereu. Am vrut sa participam la concursul organizat de Talente de nazdravani si ne-am tot gandit ce ar putea face sa fie usor, sa folosim materialele care le avem deja acasa si sa fie si frumos. Pozele nu sunt foarte reusite, fiindca am avut ceva viteza de lucru si prin urmare ne cam dezavantajeaza. In realitate albinuta, figurina pe ou, este de-a dreptul “delicioasa”. 🙂

figurina ou polistiren

Ce avem nevoie pentru a face o albinuta figurina

* ou de polistiren (al nostru este un ou big 10 cm inaltime, 23 cm circumferinta)

* tempera/acrilice culoarea gablena

* 1 fir plusat galben

* 2 fire plusate negre

* ochisori mobili

* panglica roz, carton colorat roz, foi gumate roz (suplimentar daca vreti sa o faceti pe fetita albinuta Melinuta)

* carioca neagra

* betisor de lemn

* lipici bun

Cum facem o albinuta figurina

cum sa faci o albinuta

Se picteaza oul de polistiren cu tempera galbena si se lasa sa se usuce. Intre timp se pot pregati antenele albinutei. Un fir plusat negru se indoaie la mijloc, iar capetii se rasucesc, in exterior, sub forma de spirala. Se pregateste fundita din panglica, iar din cartonul colorat se decupeaza aripile. Daca tempera s-a uscat foarte bine se infasoara, pe rand, un fir plusat negru si unul galben. Pentru fixare, capetele firelor plusate se infig in oul de polistiren. Lipiti antenele, fundita si aripioarele.

A venit randul chipului albinutei Melinuta. Ati observat deja ca ea este o albinuta cocheta, dupa accesoriile colorate care i le-ati aplicat. Pentru un chip frumos avem nevoie de ochisorii mobili, de bucati de foi gumate roz si de carioca neagra. Foi gumate autoadezive am folosit de la niste flori, margarete, pe care le-am sacrificat pentru acest rol.

albinuta la floare

Cu exceptia oului de polistiren, materialele folosite sunt de la Daco.

Nota referitoare la concurs:

Noi ne-am inscris tarziu in concurs si sunt constienta de faptul ca nu mai putem recupera din voturi, dar daca doriti sa va lasati impresiile despre albinuta, va rugam sa lasati un comentariu urmat de un vot la linkul urmator, pana in data de 31 martie orele 24.00. Multumim anticipat!

http://talentedenazdravani.ro/blog/2012/03/26/oana-p-timisoara-6-ani-concursul-rila-iepurila/comment-page-1/#comment-14748

Jucarii Lucru Manual

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *