Ariciul din hartie

Despre arici, acest animalut simpatic indragit de mici si mari, am scris mai de multisor un articol informativ. Aici gasiti si cateva versuri despre ghemul cu ace, un arici-pogonici, asta fiindca tot m-a cuprins melancolia. Din articolul de pe Casuta Copiilor am aflat ca ariciul hiberneaza toamna, incepand din octombrie. Cu toate astea, pana la hibernare, ariciul tot mai colinda prin gradini, la inceput de toamna, pentru a-si aduna ultimele provizii. De aceea am incercat sa-l realizam din hartie colorata, in gradina, printre primele frunze de toamna cazute la pamant.

Lucrarea este realizata in colaborare cu Oana, fetita mea de 6 anisori.

Ce avem nevoie pentru a realiza un arici din hartie

* hartie colorata gri/maro sau imprimanta (voi atasa si imaginea hartiei imprimate)

* carton colorat

* hartie alba

* hartie colorata in culorile frunzelor de toamna

* carioca neagra

* lipici hartie

Cum facem un arici din hartie

Pe o foaie de hartie A4 scoateti la imprimanta modelul de hartie de mai jos.

Pliati-l ca pe un evantai, aflati mijlocul si indoiti. Lipiti cele doua capete, apoi desfasurati-l. Daca ati pliat hartia pe latimea ei, va rezulta un semicerc pliat. Daca alegeti sa pliati hartia pe lungime, veti obtine un triunghi.

Dintr-o bucata de hartie alba, faceti un triunghi isoscel. Varful ascutit al triunghiului il indoiti pentru a forma botisorul ariciului. Vadeti in imagine. Decupati frunzele din hartie colorata. Lipiti toate elementele pe cartonul colorat. Cu carioca neagra faceti boticul, ochii si gura ariciului.

Distractie placuta!

Anotimpuri Hartie si carton Lucru Manual

4 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *