Atelier de creatie la Centrul de Recuperare pentru Copii cu Dizabilitati Hunedoara

Ca și psiholog te gândești la importanța rolurilor pe care le ai asupra clientului. Unul dintre ele este de a stimula și încuraja exprimarea liberă a emoțiilor. Acest lucru este foarte important mai ales când lucrezi cu copii și aceștia nu sunt învățați din familie să-și exprime liber emoțiile, să-și cunoască și descopere creativitatea, și mai ales să se definească pe ei înșiși. Uneori este dificil si pentru adulti sa-si cunoasca si sa-si stapaneasca aceste emotii. Si la ei au existat alti adulti care i-au invatat cum au stiut, si tot asa ….

De la acest gând a pornit conceperea atelierului în cadrul Centrului de Recuperare. Uneori în intimitatea atelierului sau dimpotrivă în gălăgia grupului creativ se petrec schimbări, la început nesesizabile, apoi evidente. Emoția pură și imaginația erup dintr-un vulcan de culoare și forme, adunând laolaltă toate trăsăturile obiectului nou născut, creația unui copil, părinte sau al unei persoane nerăbdătoare de a se redescoperi.

figurine_din_porumb

Nu trebuie să ai talent artistic, nici prea multă îndemânare, ci să te lași copleșit de moment, fie că desenezi, pictezi , construiești o căsuță, migălești o păpușă de ață sau o caracatiță haioasă cu opt tentacule.

Când ne este  greu să vorbim despre noi și emoțiile noastre, creionul, hârtia și culoarea parcă ne vin în ajutor.

Ne putem descoperi valente noi, talente  si emotia care erupe topeste agresivitatea, negativul, facand sa apara obiecte noi, unele haioase, altele dragute, poate chiar ciudate, dar toate pline de suflet si bucurie :

tag

soricei_figurine

papusi_din_ata

In atelier reciclam orice : hartie, peturi, textile, piele, pietre . Din ele ies lucruri minunate care bucura ochii privitorului.

reciclare

Inspiratia vine cand nu te astepti si produsul ei este uneori magic :

colaj masina

Emotia creatiei se poate transforma intr-o  frumoasa si delicata floare textila ori intr-un fluture colorat:

fluture_din_pene

Atelierul este deschis celor implicati in programele terapeutice, parinti, copii, bunici, cat si  celor din exterior: scoli, gradinite,etc.

Cei care doresc un moment de relaxare prin creatie sunt bine primiti in atelierul nostru.

Va asteptam.

Psiholog : Mergea Tatiana

Psiholog logoped : Pop Adriana

Kinetoterapeut : Picus Florin

Kineto-maseur : Santoan Claudia

Asistent balneo-fizio : Farcas Carina.

 

Diverse CC Educatie/Cultura

1 Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *