Calendar in asteptarea Craciunului

Calendarul in asteptarea Craciunului l-a facut fiica mea, Oana, deoarece se saturase, de fapt eu ma saturasem, sa ma tot intrebe “Mama, cate zile mai sunt pana la Craciun?”, zi de zi, zi de zi. I-am propus sa isi confectioneze propriul calendar si zilnic sa taie data din ziua care tocmai s-a sfarsit. Astfel putea singura sa numere zilele ramase pana la Craciun.

Si ce model mai simplu pentru copii si mai asortat sarbatorilor mult asteptate decat un brad de Craciun cu globuri mari, in care sa noteze datele lunii. Ei, noi l-am facut si pe verso, deoarece am inceput sa numaram zilele inca din noiembrie.

calendar_CraciunCalendarul in asteptarea Craciunului l-a facut singurica, doar e mare si a capatat experienta :). Am sfatuit-o sa deseneze cateva triunghiuri suprapuse, insa sa “ascunda” varfurile sub triunghiurile anterioare. Bradul este decupat dintr-o coala A4.

Pentru globuri a folosit un paharel cu ajutorul caruia a desenat cercurile, pe resturile de hartie gasite in casa, le-a decupat si le-a lipit pe bradul verde. La faza asta a trebuit sa o urmaresc deoarece avea tendinta sa le lipeasca imprastiate, ori noi aveam multe zile de afisat.

A notat datele, incepand de la ultimul glob pana la primul, adica 25.

Acum sta prins cu magnet pe frigider si nu uita in nicio zi sa taie o data din calendar. Uf, ce repede trec zilele astea! Ea nu este de aceeasi parere. 🙂

Va mai asteptam!

Craciun, Mos Nicolae, Anul Nou Hartie si carton Lucru Manual

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *