Cartea "Eu şi doamna învăţătoare"

Parerea mea este că Eu şi doamna învăţătoare este cartea pe care ar  trebui să o aibă orice copil ce se pregăteşte pentru clasa I, mai ales. Am avut această carte în mână, pentru scurt timp, fiind cumpărată pentru a o oferi cadou. Am încălcat regula bunului simţ, atunci când am început să o citim inainte de a fi oferită, însă eram foarte nerăbdătoare să aflăm şi noi, fetiţa mea de 7 ani, care  în curând începe clasa I şi cu mine, cum trebuie să fie invăţătoarea pe care copiii să o iubească.

eu si doamna invatatoare

Eu si doamna invatatoare

Intenţia mea a fost să încerc să-i mai estompez din emotiile fireşti pe care le-ar putea avea odată cu începerea şcolii, o nouă etapă a vieţii ei. Simţeam nevoia de a i-o „zugravi” pe doamna învăţatoare drept o persoană blândă, înţelegătoare, atentă la nevoile ei şi, mai ales, afectuoasă, fiindcă afecţiunea este calitatea pe care fetiţa mea o caută la toate persoanele cu care işi petrece mai mult timp.

Eu si doamna invăţătoare m-a ajutat foarte mult sa-mi îndeplinesc misiunea propusă, dovadă a fost faptul că fetiţa mea a fost foarte exaltată la finalul poveştii, a bătut din palme, a exclamat, apoi a îmbrăţişat cartea.

coperta carte Eu si doamna Invatatoare

coperta carte Eu si doamna Invatatoare

Misiune îndeplinită!

Carti pentru copii Diverse CC

3 Comentarii

 1. Mi-a atras atentia titlul, caci si fetita mea merge la toamna in clasa I.
  Pare interesanta, si o voi cauta sa o rafoiesc un pic.

  Voiam doar sa-ti spun ca nu ai incalcat nicio regula citind cartea!! Eu stiam ca este chiar indicat sa nu oferi cadou carti pe care tu nu le-ai citit. Daruind o carte, te asociezi vrand-nevrand cu mesajul. Din partea mea ati facut foarte bine, iar daca v-a si placut, si tot ati oferit-o, inseamna ca e un cadou din toata inima!

  Nu stiu cat s-ar potrivi la noi, caci a mea e cam visatoare, s-a indragostit la propriu de invatatoarea fratiorului, si nu concepe sa mearga la altcineva in clasa. Si cum nici nu stiu cine va fi “doamna ei”, ma abtin deocamdata de la a zugravi portrete dulci si dragastoase…

 2. Da, Cristina, si eu am stat pe ganduri intrebandu-ma daca am facut bine povestindu-i cu atata incredere despre o “doamna” perfecta, plus ca si acasa ne jucam de-a scoala si mereu doreste sa fie tratata preferential, sa aiba sarcini de lider etc., iar eu fiind invatatoare care o iubeste mult… 🙂
  Am emotii, dar pana la urma vom trece cu bine, fie ce-o fi.
  Cat despre cititul cartii inainte de a fi daruita, nu am stiut. Am creyut ca poate fi interpretata ca o “uzura” din partea noastra.

  Va doresc succes!

 3. Pingback: Eu și doamna învățătoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *