Ce citesc copiii in timpul verii?

Lectura de vara este o modalitate foarte buna de a obtine interesul copilului pentru carti, in termenii lui proprii. Pentru a afla care sunt cele mai bune carti cu care copiii se pot distra in timpul verii am cautat pe la diverse edituri cateva din cele mai reusite povesti, ilustrate sau nu, pentru copiii mici. Deocamdata m-am oprit la editura mea preferata si am ales cateva din minunatele lor oferte. Cartile sunt de 0 calitate superioara. Copertile sunt groase, hartia de asemenea de calitate deosebita, coli groase, lucioase iar ilustratiile sunt incantatoare ochiului. Copiii se indragostesc pe loc de aceste carti si le pastreaza cu atentie printre preferate. Un exemplu este fetita mea, de aproape 6 ani, care imbratiseaza mereu cu drag cartile cumparate de la editura Cartea Copiilor. Aceste carti au indemnat-o pe Oana mea sa incerce singura sa spuna povestile, ghidandu-se dupa imagini. De fiecare data lectura noastra este interactiva si uneori reusim sa facem si piese de teatru cu ajutorul acestor carti.

De la editura “Cartea Copiilor” recomandam cateva carti:

Nu ţi-e somn, ursuleţule?

Autor: Martin Waddell; ilustratoare: Barbara Firth

Mulţi copii se tem de întuneric, mai ales când vine ora de culcare şi rămân singuri in pătuţul lor. Şi mai mulţi cred că joaca n-ar trebui să se termine niciodată – de ce să pierzi atât de mult timp cu un lucru plictisitor cum e dormitul? Ce trebuie să facem, ca părinţi, când copilul nostru nu poate sau nu vrea să se culce?

“Nu ţi-e somn, ursuleţule?” (Can’t You Sleep Little Bear?) nu ne prezintă o soluţie-minune, ci mai degrabă ne sugerează, prin căldura ilustraţiilor şi tonul blând al textului, că întotdeauna cea mai potrivită atitudine e una bazată pe calm,
încredere şi dragoste.

Ghici cât de mult te iubesc

Autor: Sam McBratney/ Ilustratoare: Anita Jeram

“Ghici cât de mult te iubesc” este o poveste pe care fiecare părinte a trăit-o imediat ce copilul său a învăţat să vorbească destul de bine. Plin de sensibilitate, dar şi amuzant, jocul dinainte de culcare dintre iepuraşii Căstănuţă-cel-Mic şi Căstănuţă-cel-Mare (care poate fi înzestrat ori cu rolul tatălui, ori cu al mamei) încurajează o relaţie profundă şi caldă între copil şi părinte, într-o manieră plină de farmec.

Vrei să fii prietenul meu?

Autor şi ilustrator: Eric Carle

“Vrei să fii prietenul meu?” spune povestea unui şoricel simpatic, dar tare singur, care îşi face curaj şi pleacă în căutarea unui prieten. În drumul său, şoricelul întâlneşte multe animale şi, neţinând seama de mărime, de înălţime sau de cât de ascuţiţi le sunt colţii, le propune să se împrietenească.

Balul florilor

Autoare: Sigrid Laube / Ilustratoare: Silke Leffler

“Balul florilor” este o poveste fermecătoare, însoţită de ilustraţii pline de imaginaţie, prin care autoarea introduce micilor cititori un mesaj de toleranţă şi acceptare a diferenţelor. “Balul florilor” a câştigat în 2006 prestigiosul premiu NAPPA (National Parenting Publications Awards) Gold Award, din Statele Unite, prin care cartea a fost recunoscută ca fiind printre cele mai bune cărţi pentru copii apărute în acel an.

Robin Hood

Autor şi ilustrator: Mauri Kunnas

„Robin Hood” a lui Mauri Kunnas este o versiune originală şi plină de umor pentru cei mici a legendei celebrului arcaş din folclorul englezesc. Ceea ce-i va atrage cel mai mult pe copii este faptul că toate personajele acestei poveşti sunt întruchipate de animale: pisici, câini, purceluşi, bursuci… Iar pentru vestitul Robin Hood autorul a făcut cea mai inspirată alegere: eroul nostru este un motan simpatic şi neastâmpărat cum de multă vreme nu
s-a mai văzut într-o carte pentru copii.

Ne oprim aici ca sa nu ajungem sa mutam toate ofertele de la editura Cartea Copiilor pe blogul nostru. Noi va invitam sa-i vizitati, sa le rasfoiti paginile si sa alegeti ce credeti ca li se potriveste copiilor dumneavoastra.

Carti pentru copii Diverse CC

1 Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *