Ce facem cand copilul se pierde

Ce facem cand copilul se pierde

Putem fi oricat de atenti atunci cand iesim insotiti de copil in diverse locuri publice, ca tot nu vom putea evita ca acesta sa se piearda in multime la un moment dat. Printr-un astfel de moment neplacut am trecut si eu ieri cu nepotelul meu in unul din cele mai mari centre comerciale din capitala, si m-am gandit ca nu v-ar prinde rau sa stiti ce trebuie sa faceti pentru a iesi cu bine din astfel de situatii.

Daca sunteti intr-un centru comercial si tocmai va dati seama ca micutul nu va mai insoteste incercati sa fiti cat mai calmi posibil si amintiti-va unde l-ati vazut ultima oara pentru a va intoarce rapid in acel loc. Gantiti-va si daca ati trecut pe langa o vitrina, un raft sau un raion care i-ar fi putut atrage atentia.

In cazul in care nu l-ati localizat, anuntati rapid serviciul de securitate al centrului comercial oferindu-le toate datele referitoare la aspectul copilului: Inaltime, culoarea hainelor, ani, nume, si obiecte pe care acesta le avea asupra sa. Ei vor plasa in scurt timp un om la fiecare intrare si iesire a centrului comercial pentru a impiedica micutul sa paraseasca amplasamentul, si vor anunta prin sistemul de megafonie pierderea micutului.

Se poate intampla ca acesta sa se piarda in parc iar pentru asta nu ezitati sa cereti ajutorul celorlalti parinti si copii. E imposibil ca acestia sa nu va sara in ajutor tinand cont de situatie si statutul acestora; in fond, sunt si ei parinti.

Daca ati pierdut copilul in oras, nu asteptati mai mult de 15 minute de cautare pentru a suna la 112 indicand toate datele referitoare la acesta. In cazul in care l-ati gasit, sunati iar la 112 pentru ca acestia sa opreasca operatiunile deschise pentru localizarea micutului. Acelasi lucru il puteti face si atunci cad nu va gasiti copilul pe plaja, la munte ori in excursii.

E foarte important sa va pastrati calmul pentru a va putea concentra asupra situatiei chiar daca in astfel de momente  foarte usor sa va pierdeti “cu firea”. Tineti cont ca fiecare secunda conteaza si din aceasta cauza nu o puteti pierde strigand ori plangand. Folositi timpul cat mai eficient posibil gandindu-va ca in momentul in care il veti gasi il veti imbratisa in loc sa va dezlantuiti nervii generati de situatia neplacuta a carui protagonist/a ati fost.

Si nu, vina nu este a micutului! Trebuia sa nu il scapati din priviri, si la intrarea intr-un loc public trebuia sa ii explicati acestuia ca oamenii aceia in uniforme sunt persoanele la care trebuie sa mearga si carora trebuie sa li se adreseze in cazul in care nu va gaseste.

Sperand ca nu veti fi niciodata pusi intr-o astfel de situatie nu pot decat sa va doresc o zi cat mai placuta si sa va multumesc pentru atentia acordata. In acelasi timp, profit pentru a va aminti ca puteti primi gratis, prin e-mail, toate articolele publicate in acest blog, iar pentru asta, folositi urmatorul formular:

Scrie adresa ta de E-mail:

Livrat de FeedBurner

Diverse CC Educativ

1 Comentariu

  1. Pingback: Ce trebuie sa stie copilul in cazul in care se pierde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *