Club de lucru manual pentru copiii din Republica Moldova

Biblioteca Nationala pentru copii “Ion Creanga” din Republica Moldova a infiintat de curand un nou club, loc in care copii cu varste intre 0-16 ani, interesati de lucru manual, isi pot dezvolta creativitatea in timp ce isi petrec timpul liber “jucandu-se” cu hartia colorata, carton colorat, foarfece si lipici. Mai pot invata si lucru de mana: cusut, tricotat, macrame.

Duminică, 26 Decembrie 2010, ora 12:00, va avea loc prima şedinţa a Clubului, consacrată confecţionării cadourilor de Crăciun. Vizionati site-ul si veti vedea si niste superbi brazi de Craciun, confectionati origami.

Adaptate la cerintele timpului prezent, aceste abilitati practice au multe efecte pozitive asupra celor care le practica. Lucru manual recreaza, descoperi frumosul, devii mai bun, te ajuta sa-ti petreci timpul in mod placut, te imbie sa vrei sa fii mai performant, sa te autodepasesti si in cele din urma poate fi o optiune in alegerea viitorului tau financiar.

Din pacate in scolile din tara noastra, lucru manual se face doar in clasele I-IV, lucru trist, deoarece varsta in care copiii incep sa-si cunoasca si sa-si dezvolte abilitatile practice este cea cuprinsa intre 11-16 ani. Cum pot, astfel, copiii nostri sa-si descopere talentele practice daca nu sunt ajutati in invatamant? Era un “of” pe care de mult il aveam pe suflet si stiu ca nu ma ajuta la nimic sa ma destainui aici. Oricum, copiii mei nu au de ce sa se planga. 🙂

Spor la lucru manual!

Conditii de viata Diverse CC

2 Comentarii

  1. Frumos scris! Pentru noi, Lucrul manual inseamna sa alungam timpii care altfel ar aduce plictiseala – si inca nu am aflat ce e aceea, dar mai ales joaca. Pentru Matei, la 2,5 ani, inseamna nou, descoperire, incantare, mirare, curiozitate. Pentru mine inseamna scut impotriva agresivitatii televizorului, in primul rand. Incer, pe cat, posibil sa-i creez lui Matei jucarii noi, zi de zi, nu din parcimonie, ci pentru ca se afla la varsta la care nici o jucarie nu e destul de buna ca sa-l fascineze mai mult de o zi, oate doar inafara cartilor lui. Lucrul manual, dincolo de implinirea imaginatiei, a indemanarii si a cultivarii rabdarii, este pentru noi o solutie de a descoperi, zi de zi, minunate jucarii!
    Spor la lucru tuturor!

  2. Bine, in primul rand, ca unele mamici au atractie catre lucru manual, catre joaca si pot astfel sa-i invete si pe copii sa-si petreaca timpul cat mai placut.
    nu stiu…ma intrebam acum, oare sunt mamici care nu au succes la copiii lor cu astfel de activitati practice?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *