Colaj pe lemn cu Mos Nicolae

Dragi prieteni, puteti sa pregatiti impreuna cu copiii vostri un frumos tablou cu Mos Nicolae pe care sa il daruiti cu ocazia sarbatorilor de iarna. Un colaj pe lemn cu material textil autoadeziv este, cu siguranta, ceva nou pentru copii si, cu putina indrumare, chiar reusesc sa realizeze un tablou de care toata lumea va fi mandra,

colaj_pe_lemn_mos_nicolaeCe avem nevoie pentru a face un colaj pe lemn:

* suport din lemn (se gaseste la magazinele de hobby-uri)

* material textil autoadeziv (eu l-am cumparat de la Casa Retro)

* sabloane cu Mos Nicolae – in cazul nostru

* glitter, carioci

* optional grund alb cu care sa pictati lemnul

Cum facem colajul pe lemn cu material textil

Daca nu sunteti siguri ca veti reusi sa desenati un Mos Nicolae suficient de atragator, puteti sa scoateti la imprimanta un desen pentru colorat pe care sa il decupati si sa il folositi drept sablon pentru colajul vostru. La fel puteti sa procedati si cu bradul sau orice alte elemente decorative doriti sa atasati tabloului.

Aplicati sablonul pe materialul autoadeziv, conturati cu creionul si decupati. Copiii pot sa faca singuri aceasta operatie, deoarece materialul se taie foarte usor. Dupa ce aveti toate componentele tabloului incepeti sa lipiti. Atentie, incepeti cu fata mosului, continuati cu haina, barba, parul ca sa nu fiti nevoiti sa dezlipiti in cazul in care nu se suprapun in mod corect.

Materialul textil autoadeziv are pe spate o folie protectoare, asemanatoare abtibildelor, pe care voi trebuie sa o desprindeti. Este indicat sa nu tineti prea mult in maini materialul dupa ce l-ati dezlipit ca sa nu se uzeze lipiciul. Se lipeste pe orice suprafata plana, mata, insa material pe material nu este foarte rezistent. In acest caz puteti sa folositi lipici stick.

Dupa ce ati lipit totul, decorati dupa placul vostru. Fie folositi carioci pentru contur, fie glitter ca sa imitati zapada, fie spray structurat care imita zapada sau chiar crengute din brad artificial pe care le puteti prinde cu burete dublu-adeziv.

Distractie placuta!

Craciun, Mos Nicolae, Anul Nou Decoratiuni Lucru Manual

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *