Colaje cu hartie creponata

Colaje cu hartie creponata pot face copilasii nostri, chiar si singurei, fara sa trebuiasca sa ii supraveghem sau sa ii ghidam prea mult. Deoarece avem momente in care nu ne putem desprinde de munca nostra, dar in acelasi timp trebuie sa gasim pentru copiii nostri activitati care sa le umple timpul si sa ii tina ocupati si cumintei pentru o perioada, colajele din hartie creponata sunt ideale, deoarece idei sunt foarte multe si, de fiecare data, poate parea ceva nou.

De exemplu, dupa ce copilul a colorat un desen, activitate banala la un moment dat, dati-i ideea de a aduce ceva in plus lucrarii sale, in cazul nostru sa lipeasca hartie creponata, fie sub forma de foc pe un desen cu tema specifica, fie rochia unei printese, fie accesoriile unui personaj etc.

desen_colaj_cu_personaje

Pot face chiar si tablouri din hartie creponata, fara sa foloseasca foarfeca, operatiune destul de dificila pentru copiii mici. Hartia creponata se rupe fasiute si se lipeste pe o coala de hartie. Sugestii: flori pe camp, barca pe apa, copaci si soare si cate si mai cate, toate doar din fasii de hartie.

tablou_cu_hartie_creponataCopilul trebuie incurajat sa isi lase imaginatia libera, iar daca i se pare ca nu are inspiratie de moment, sfatuiti-l astfel:  “Lasa mana libera, sa alunece cum vrea.” si “Nu trebuie sa fie perfect, fiindca e mai frumos.”  – sugereaza Oana, fetita mea. 🙂

Multumim de vizita!

Hartie si carton Lucru Manual

2 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *