Concurs pentru copii “Din nou la scoala!”

http://www.casutacopiilor.info lanseaza un nou concurs pentru copii cu tema “Din nou la scoala” cu sustinere  din parteaediturilor IBU http://www.ibupublishing.ro/Cartea Copiilor http://www.carteacopiilor.ro/    si Anteea http://www.editura-anteea.ro/

Concursul se desfasoara in perioada 20 septembrie – 20 octombrie. Trei (3) castigatori vor fi desemnati prin random, in data de 21 octombrie. In plus, se va acorda un premiu pentru cele mai multe recomandari si un premiu pentru cel mai fidel vizitator.

Daca auziti despre acest concurs de la unul din participanti, va rog sa mentionati acest lucru in e-mailul pe care mi-l trimiteti, impreuna cu lucrarea. Persoana care strange cele mai multe recomandari este desemnata castigatoare la aceasta categorie.

Vizitatorul cel mai fidel, care lasa si semn de trecere in urma vizitelor sale, va fi desemnat castigator la categoria “cel mai fidel vizitator”, cu conditia sa fie chiar el inscris in concurs cu o lucrare.

 Conditii de participare si variante la alegere:

 1. Copiii pot participa la concurs cu lucrari scrise: compuneri, poezii, desene, picturi, colaje cu imagini s.a.

La aceasta categorie copiii povestesc, in scris, prima zi de scoala sau de gradinita, cum si-au pregatit ei noile rechizite, uniforma – daca este cazul, rucsacelul pentru gradi, cum au fost intampinati de doamna, trairile si emotiile primei zile s.a. Ar fi minunat daca ati trimite si poze, insa acestea NU sunt obligatorii.

 1. Participare cu lucru manual. Aici ii rog pe micutii talentati sa se prezinte cu obiecte pentru scoala, executate de ei din diferite materiale gasite prin camera de joaca, la mami in birou, la tati in atelier sau la buni in bucatarie. Exemple de lucrari: penare, suporturi de creioane, ghiozdanele din carton (ambalaje ideale pentru cadouri), cutiute pentru mancare, decorarea creioanelor si a copertelor pentru caiete, a orarelor, o rama foto executata manual care gazduieste poza din prima zi de scoala, un lucru manual facut pentru doamna invatatoare/educatoare, o felicitare s.a.

 Participantii sunt rugati sa faca 2-3 poze in timpul lucrarii si o poza a lucrarii la final, plus cateva detalii despre executie (materiale folosite, cativa pasi de lucru).

Toate proiectele copiilor va rugam sa le trimiteti la adresa de email  casutacopiilor@gmail.com. E-mail-ul trebuie sa contina obligatoriu si numele    participantului, varsta si adresa, pentru momentul in care vom contacta castigatorii.

Fiecare lucrare va fi prezentata pe blogul nostru, intr-un articol propriu, cu precizarea participantului la concurs.

DESPRE PREMII

Editura IBU ne ofera 5 exemplare din superba carte “Adevarata Poveste a Motanului Incaltat”.

Personajele : Motanul Incaltat, Pierre, Manon si Sambelanul cel hain. Vreti cateva indicii despre poveste?

Indicii:

 • o fabrica de bomboane fermecate,
 • un Capcaun meloman,
 • un Sambelan fioros,
 • un bal mascat,
 • un marchiz misterios,
 • si multe, multe alte aventuri!

Imagini (cum n-ati mai intalnit pana acum)


 

Editura Cartea Copiilor, despre care puteti citi si in articolul “Ce citesc copiii in timpul verii”  sau direct pe site-ul Cartea Copiilor ne ofera cinci carti, in functie de sexul si varsta castigatorului:

Scoala ursilor – La Şcoala urşilor sunt 1,2,3,4… în total doisprezece urşi, toţi plini de voie bună. Dintre toţi, doar al doisprezecelea este fetiţă: o cheamă Jackie. Ea e cea mai mică, dar şi cea mai neastâmpărată. Sună clopoţelul. Începe o nouă zi la Şcoala urşilor.

Balul florilor –“Balul florilor” este o poveste fermecătoare, însoţită de ilustraţii pline de imaginaţie, prin care autoarea introduce micilor cititori un mesaj de toleranţă şi acceptare a diferenţelor.

Robin Hood – „Robin Hood” a lui Mauri Kunnas este o versiune originală şi plină de umor pentru cei mici a legendei celebrului arcaş din folclorul englezesc. Ceea ce-i va atrage cel mai mult pe copii este faptul că toate personajele acestei poveşti sunt întruchipate de animale: pisici, câini, purceluşi, bursuci…

Editura ANTEEA, despre care puteti citi in articolul “Carti pentru copii cu continut practic de la ANTEEA” sau direct pe site-ul Editura Anteea ne ofera:

In lumea povestilor lui Ion Creanga, cu jocuri si exercitii – Cartea se adreseaza copiilor peste 7 ani si include 7 povesti si 2 poezii scrise de marele povestitor roman. Dupa parcurgerea textului, insotit de ilustratii, copiii trebuie sa raspunda la intrebari legate de personajele povestii si sa rezolve exercitii de limba, iar la final pot dezlega rebusuri.

In lumea fabulelor lui Esop, La Fontaine, Kralov, Tolstoi, A. Donici, Gr. Alexandrescu, G. Toparceanu – Este o selectie de fabule din literatura romana si universala, structurata pe teme (despre lene, lacomie, viclenie, mandrie etc.) si ilustrata. Fiecare fabula are o morala explicata pe intelesul celor mici, astfel ca ei sa poata trage invatamintele de rigoare si se incheie cu intrebari, jocuri si exercitii pe marginea textului.


Legende romanesti despre animale si pasari – Este o selectie de legende despre animale si pasari (Legenda cainilor, a cerbului, a ciocarliei, a randunicii, a privighetorii etc.), minunat ilustrata, cu intrebari si exercitii pe marginea textului. Varsta 7+


Primele cantece, povesti si poezii, pentru cei mai mici copii – Este o colectie de poezii, cantece si povesti scurte, pentru copii prescolari si pentru scolarii mici (clasele l-ll).


Vine trenul de la mare, incarcat cu animale – Acum vine trenul de la mare, incarcat cu animale si cu poezii pentru copii, cu versuri pline de umor din folclorul autohton, cu cantece amuzante si poezii in limbi straine. Toate, numai despre animale. varsta: 2+


Stiu sa scriu frumos – caiet pentru exersarea semnelor grafice si a literelor – Intovarasit de iepurasul Cici, vei invata, pas cu pas, sa recunosti semnele grafice, sa le trasezi, apoi, sa le combini intre ele, astfel ca la final sa fii capabil sa scrii cat mai frumos cfrele, literele de tipar si pe cele de mana. Varsta: 5-7 ani


Povestile copilariei mele (1) –
in prima serie a acestei colectii, copiii se vor delecta cu aventurile pitorestilor personaje ale lui Creanga, din Ursul pacalit de vulpe, Punguta cu doi bani, Capra cu trei iezi, Fata mosului si fata babei. In plus, vor colora, vor trebui sa raspunda la intrebari din text si sa rezolve exercitii legate de personaje.

Recitam, cantam, ne jucam –  cantece, poezii, exercitii si jocuri in limba engleza – Cum pot învaţa copiii cel mai uşor limba engleza? Prin vers, cântec şi joc…


  CUM ACORDAM PREMIILE:

(in functie de varsta si sexul castigatorului)

Premiu I – Adevarata Poveste a Motanului Incaltat (editura IBU) + carte editura Cartea Copiilor + 2 carti editura ANTEEA

Premiu II – Adevarata Poveste a Motanului Incaltat (editura IBU)+ o carte editura Cartea Copiilor + 2 carti editura ANTEEA

Premiu III – Adevarata Poveste a Motanului Incaltat (editura IBU) + o carte editura Cartea Copiilor + 2 carti editura ANTEEA

Premiu de recomandare – Adevarata Poveste a Motanului Incaltat (editura IBU) + o carte editura Cartea Copiilor+ 1 carte editura ANTEEA

Premiu de fidelitate – Adevarata Poveste a Motanului Incaltat (editura IBU) + o carte editura Cartea Copiilor + 1 carte editura ANTEEA

Va doresc succes!

Concursuri Din nou la scoala

10 Comentarii

 1. Felicitari Amy pentru acest nou concurs, iti doresc ca si acesta sa fie un succes la fel ca precedentul, multa inspiratie si succes participantilor. Asteptam cu interes sa vedem lucrari interesante si originale. Vom face si noi promovare dupa puterile noastre, timpul disponibil si mijloacele tehnice de care dispunem :).

 2. Multumesc, Valy. ma bucur ca am avut cu cine sa colaborez, altfel concursul nu ar fi avut loc. Sper ca vizitatorii sa considere ca merita sa “munceasca” putintel pentru asa premii. 🙂

  Va astept si pe voi! Imbratisari!

 3. Minunata veste aceasta a concursului! Ne vom anunta si noi participarea, asa cum se cuvine, cu link si toate cele! Pana atunci insa iti doresc cat mai multi participanti inspirati, te felicit pentru tema minunat aleasa a concursului si ma bucur ca ai alaturi de tine sustinatori atat de inimosi si darnici care vor bucura micutii participanti cu premii atat de frumoase! Succes!

 4. Multumesc Maria, pentru sustinerea ta. Ma bucur ca iti place tema. Asta si speram…sa atrag prin tema propusa. Ceva nou, cred eu!

 5. Carmen, multumesc frumos pentru vizita si mai ales ca ai lasat un semn de trecere. Acest lucru este foarte important pentru mine.
  Poate ne intalnim in concurs… 🙂

 6. Rux, ma bucur din suflet sa te cunosc. Imi place la nebunie sa cunosc oameni simpatici ca tine. Sa fii iubita!

  De la 31 la 2 ani!? Ohoho, ce copila esti! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *