Copacul de toamna

Mi-a fost dor sa ma joc cu voi, copii! Azi ne jucam cu frunzele de toamna. Iesim in gradinile noastre sau in parcuri si adunam cateva frunze uscate, de mai multe marimi si culori. Apoi ne intoarcem acasa si incercam sa realizam copaci de toamna din frunze uscate.

E distractiv, e creativ si recreativ. 🙂

Haideti sa mergem!

Cum facem un colaj cu copacul de toamna

Impreuna cu fetitele mele am adunat cateva frunze mari, cazute din nucul din gradina, si cateva frunze uscate din parul din gradina. Le-am spalat, le-am uscat, ne-am pregatit pe masa de lucru coli albe de hartie, foarfeca, lipici (am folosit aracet), acuarele, pensule, cateva scobitori si cateva bete de lemn ramase de la inghetata care am savurat-o cu atata placere asta vara,  si frunzele. Cu foarfeca am taiat coditele frunzelor si varfurile ascutite ale scobitorilor.

Mai intai am aplicat aracet pe betisoarele de lemn care reprezinta trunchiurile copacilor, apoi le-am lipit pe hartie. Am aplicat lipici pe spatele frunzelor uscate si le-am presat usor peste betisoare. Am lipit scobitorile si am lasat totul, putin timp, sa se usuce. Apoi cu foarte putina apa si foarte multa culoare am pictat cu acuarele toate betisoarele de lemn, trunchiul si crengile copacilor. Am inmuiat degetele in culori (alegeti culorile toamnei si mai ales culorile care se observa pe frunza ruginie) si am aplicat peste frunze ca sa imitam si noi frunzele copacilor. Tot cu degetele am aplicat tempera pe foaia de hartie ca sa reprezentam caderea frunzelor si covorul de frunze.

Tabloul aratat este recomandat scolarilor, pentru ca au mai multa rabdare sa lucreze cu mai multe materiale la un proiect mai amplu. Copiii mici, prescolarii, pot realiza acest tablou mult mai simplu. Puneti-le la dispozitie doar o jumatate de coala de hartie si renuntati la covorul de frunze si la cerul pictat tot cu degetele.

Pentru al doilea tablou ne-am jucat mult mai putin timp. Pe spatele frunzelor mici am aplicat aracet si le-am suprapus pe hartie, presandu-le usor cu mana. Apoi am desenat trunchiul copacului si…Voila! cum spune Oana mea mica.

Distractie placuta, copii!

Sper sa ne aratati si voi lucrarile voastre, deoarece vrem sa invatam si noi cat mai multe activitati distractive pentru copii. Daca doriti sa ne aratati ideile voastre, nu ezitati sa folositi pagina de contact  http://www.casutacopiilor.info/contact-publicitate/

Anotimpuri Lucru Manual

3 Comentarii

  1. sper sa ni-l arati si noua. daca doresti asta, te rog sa-mi trimiti imaginea pe mailul casutei. 🙂

  2. Pingback: Tema pentru acasa: copacul din frunze - amcopil.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *