Cos cu flori de Paste – tablou din hartie

Tabloul din hartie care reprezinta un cos cu flori de Paste este realizat in totalitate din carton si hartie colorata. Lucrarea este realizata de Marinela din Timisoara si trimisa pe adresa casutei. Daca aveti si voi lucrari pe care doriti sa ni le aratati, va rugam sa ne contactati folosind formularul de contact.

Cum facem un tablou din hartie colorata

Floarea:

Folosind sabloane sub forma de flori, aplicati pe hartia colorata, trasati cu creionul si decupati. Dupa cum se vede, Marinela a folosit mai multe modele de petale pe care le-a suprapus, dand astfel florilor o forma mai ampla, tridimensionala. Lipiti florile intre ele cu lipici. Ridicati petalele, fortand putin hartia, pentru a nu reveni la forma initiala. Pentru mijloc, folositi hartie creponata. Taiati hartia in fasii de cca 1-2 cmm, rasuciti-o si dati-i forma de spirala.

Tulpina:


Tulpinile sunt sub forma de spirala. Taiati fasii din hartie colorata verde si rasuciti-le, pe rand, pe un creion. Eliberati-le si indindeti-le la dimensiunea dorita.

Frunza:

Frunzele sunt realizate tot din hartie colorata verde. Decupati forma si marimea dorita, trasati usor cu cutterul de-a lungul frunzei, insa fara a taia hartia ci doar pentru a realiza un usor traseu. Indoiti frunza, apoi crestati-o cu o foarfeca.

Cosuletul:

Taiati fasii de hartie de 1-1.5 cm latime si lungime cat doriti. Impletiti fasiile de hartie, gen “una pe fata, una pe dos”. pentru o mai buna stabilitate, lipiti marginile de unde porniti sa impletiti cosuletul (un rand pe orizontala si un rand pe verticala).

Iepurasul:

Daca aveti talent la desen, desenati un iepuras pe un carton alb si decupati-l. Daca nu va pricepeti, decupati un iepuras dintr-o revista si lipiti-l pe un carton. Pentru a-l scoate in evidenta, lipiti iepurasul pe tablou folosind burete dublu adeziv.

Iarba:

Iarba se aplica la final. Din hartie colorata verde, taiati fasii inguste ca sa reprezentati firele de iarba. Se lasa o parte intraga de hartie pe care aplicati lipiciul.

Totul se monteaza pe carton colorat de foarte buna calitate, un carton gros.

Hartie si carton Lucrari pentru Paste Lucru Manual

3 Comentarii

  1. Foarte frumos acest tablou. Bine ati revenit, v-am dus dorul. Am lucrat si noi intre timp, nu am stat degeaba. E bine ca avem de unde sa ne inspiram 🙂 Spor la lucru va dorim!

  2. Tot ce face Marinela este foarte frumos. 🙂
    Multumim pentru tot. Venim sa vedem ce ati mai lucrat in ultima vreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *