Cos pentru Paste

Cosul pentru Paste este o decoratiune foarte usor de realizat, fiindca se poate face cu materialele care le aveti la indemana. Este o adevarata distractie pentru copii si poate fi si un cadou foarte frumos pentru cei dragi, cu ocazia sarbatorilor de Paste. Iepurasul poate umple cosuletul cu oua vopsite si cu dulciuri delicioase.

Cos de Paste

Ce avem nevoie pentru a face un cos de Paste

* cutie goala (ambalaj ramas din gospodarie)

* hartie creponata alba

* carton colorat (resturi ramase de la alte lucrari)

* panglica colorata, asortata

* hartie colorata verde

* lipici

Cum facem un cos de Paste

In cazul nostru, cutia este de plastic (de la Axion). Cutiuta a fost imbracata in hartie creponata, iar surplusul de material a fost adunat in partea de jos a cutiei si lipit cu aracet. Din resturi de carton colorat au fost facute florile, fara niciun sablon tiparit, ci doar desenate cu creionul. Frunzele sunt realizate tot “dupa ochi”. Taiati fasii de carton, de aproximativ 5-6 cm, indoiti-le pe jumatate, in lungime si decupati frunza dupa modelul dat mai jos.

cum sa tai frunza

In interiorul cosuletului asezati “iarba’. Iarba o confectionati din hartie colorata verde, pe care o taiati cu foarfeca in fasiute subtiri. La final, strangeti hartia in maini, pentru a o aduna ghem, sau rasuciti-o pe degete, ca si cum ati aduna ata.

Umpleti cosul cu bunatati si oferiti-l cadou, de Paste.