Cosuletul de Paste din cofrag de oua

Din cofrag de oua puteti realiza nenumarate modele de cosulete de Paste. Aceste cosulete pot fi folosite atat ca suport pentru ouale special ornate de voi, dar si pentru cadouri. Puteti sa umpleti cosuletul cu dulciuri de Paste, oua si iepurasi de ciocolata si sa-l oferiti cadou.

Inainte de a-l umple cu dulciuri, puteti sa-l “tapetati” cu fasii mici de hartie verde care sa imite iarba. Taiati fasii inguste de hartie colorata verde, apoi sifonati-le in maini si asezati-le in spatiile goale ale cosuletului.

Lucrarea a fost realizata in colaborare cu fetita mea mai mica, Oana – 5 ani, si participa la concursul Atelierul de Paste, organizat de blogul de creatie pentru copii virtualworkshop-copiisimamici. Mai aveti timp pana maine, 20.04 sa va inscrieti in concurs.

Ce avem nevoie pentru un cosulet de Paste

* Cofrag de oua

* Hartie creponata

* Carton colorat galben, portocaliu si roz

* Tempera si pensule

* Carioci

* Adeziv (aracet)

* Scotch dublu adeziv/burete dublu adeziv (optional)

* Foarfece

Cum se face cosuletul de Paste

Taiati din cofragul de oua dimensiunea dorita pentru cosulet. Noi am ales sa facem un cosulet cu 4 locuri. Pictati cu tempera exteriorul si interiorul cofragului, pentru a-i da mai multa culoare si veselie. Folositi culori deschise, primavaratice. Dupa ce s-a uscat fondul, decorati, daca doriti tot cu tempera sau cu floricele din hartie colorata. Lasati sa se usuce bine de tot tempera aplicata.

In interiorul cosuletului aplicati aracet si lipiti hartia creponata. Pentru un aspect mai frumos, taiati hartia creponata mai mare decat circumferinta cosuletului, si aplicati-o incretita. Din pacate, noi nu am facut asta pentru ca ne-am zgarcit la hartie creponata. 🙂 Garantat cosuletul va arata mai elegant cu o “danteluta” mai incretita. Daca doriti, in loc de aracet, folositi scotch dublu adeziv. Manerul este realizat din carton colorat si prins de marginile cofragului cu burete dublu adeziv.

Ouale fierte ii transformati in puisori si iepurasi dragalasi daca le desenati ochisori si le aplicati cioc si creasta sau urechiuse, in cazul iepurasilor,  din hartie colorata.

Lucrari pentru Paste Lucru Manual

2 Comentarii

  1. Multumim, Bea!
    Noi vedem concursurile de indemanare, de creatie ocazia de a face parte dintr-un grup de persoane cu aceleasi preocupari si pasiuni ca ale noastre. Nu ne prea asteptam sa si castigam, pentru ca nu prea suntem norocoase cand vine vorba de asta. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *