Cum faceti o Pinata

Tot mai multi dintre noi descoperim Pinata, ca doar suntem obisnuiti sa imprumutam din obiceiurile altor popoare. Pinata este primita cu mult interes la toate petrecerile, in special la petrecerile pentru copii. Pe langa faptul ca are aspect vesel, colorat, isca veselie si mai si ascunde o multime de bunatati inlauntrul ei. Este usor sa faci o pinata si pentru ca uneori poate fi prea scumpa, daca o cumparam, mai bine o facem singuri.

Ce avem nevoie pentru a face o Pinata

Folositi un balon de dimensiuni mari. Hartia-mache poate fi folosita si pentru a crea tot felul de forme (sarpe incolacit, stea, pasare, masca).

Cum facem o Pinata

Umflati balonul, il legati si il fixati intr-un vas. Acoperti balonul cu hartie mache, apoi il lasati sa se usuce cel putin 8 ore. Dupa ce s-a uscat bine, taiati imprejur balonul la capatul pe unde l-ati umflat. Faceti doua gauri si introduceti capetele unei sfori, pe care apoi le legati. Decorati balonul cu hartie creponata sau daca doriti sa faceti modele mai ample, folositi tot hartie mache pentru a crea modelele de care va spuneam mai sus. Lasati sa se usuce, apoi vopsiti.

Asezati in balon bucati de hartie creponata apoi bomboane sau orice alte surprize aveti pregatite si umpleti in continuare balonul cu hartie creponata.

Gata, aveti o Pinata si sunteti gata pentru distractie! Pinata este foarte indragita de copii si se foloseste mai ales la petrecerile special organizate pentru ei.

Cel mai bine explicat video despre cum sa faci o Pinata, gasiti aici

Jucarii Lucru Manual Serbari si Carnavaluri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *