Cum ne pregatim de Halloween

Halloween-ul este o sarbatoare frumoasa pentru cei mici, deoarece sunt incantati de costume si ornamentele specifice aceste sarbatori. Ornamentele sunt adevarate bucuri pentru copii si parinti si este o mare placere sa le lucrezi impreuna.

Iata cateva sfaturi cu lucrurile care le ai de facut:

  1. Faceti propriul costum. Nu inseamna ca trebuie sa fii un maestru la cusut. Foloseste ce ai la indemana, cumpara accesoriile care se potrivesc temei alese de copii si puneti-va pe lucru. Totul se poate face cu putina creativitate si imaginatie.  O palarie de vrajitoare se poate face din carton si bucati de fetru. Cartonul mai poate fi folosit la detaliile importante ale costumului.
  2. Mastile – Lasati copiii sa faca singuri masti infricosatoare sau amuzante, pentru ei si chiar pentru parinti. Coli de hartie, cartoane colorate, lipici, sclipici, pixuri cu gel si markere sunt obiecte de care au nevoie pentru acest exercitiu.
  3. Machiajul – Ajutati copiii sa obtina un machiaj perfect de Halloween. Totul trebuie sa fie usor, distractiv si in conditii de siguranta.
  4. Decoratiuni – Palariile de vrajitoare mentionate mai devreme sunt ornamente de mare efect; borcanele pot fi aduse la viata daca le pictati si le luminati in interior; dovleceii ornamentali luminatii in interior cu o lanterna si apoi umpleti-i cu bomboane. Poti face un liliac mobil dintr-un umeras; folositi pentru ornamente vopsea care straluceste in intuneric, cartoane colorate, siruri de caractere; paper-mache puteti folosi sa creati un dovleac. Folositi o multime de culori si imaginatie.
  5. Dulciurile – Sa faci dulciuri este distractiv si delicios. Exista o multime de retete care le pot lucra chiar si copiii mici. Utilizati ambalaje colorate pentru a pregati bomboanele obisnuite pentru Halloween.
  6. Printuri – daca aveti suprafete pe care le puteti picta, atunci aveti aici o idee de decorare. Pe un carton, dimensiunile le alegeti singuri, pictati cu degetul muiat in vopsea, de preferat neagra, diferite simboluri de Halloween, apoi aplicati desenul pe suprafata pregatita si apasati pentru a face transferul de vopsea.
  7. Mozaic – Folositi semintele ramase de la dovleacul luminos si faceti decoratiuni. Folositi seminte prajite, vopsea pentru a schimba culorile semintelor, hartie, lipici si multa imaginatie.

Distractie placuta!

 

Diverse CC Pregatiri de sarbatori

1 Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *