Cum sa faci flori cu acadele

Florile cu acadele sunt cadouri dulci care pot fi oferite prietenilor, surorilor, mamelor, bunicilor, doamnelor educatoare sau pot decora masa la aniversarea copilului tau. Asezate in buchete vesele, multicolore sau elegante, mereu vor atrage atentia si vor bucura pe cineva.

Modelul prezentat de noi este unul foarte usor pe care pot sa il faca si copiii cu putina supraveghere. Florile sunt simple, nu folosesc lipici care sa le raman pe degetele si nici nu sunt nevoiti sa decupeze petale greu de manuit si de lipit.

flori_cu_acadeleCe avem nevoie pentru a face flori cu acadele la mijloc:

* acadele;

* hartie creponata;

* betisor de frigarui;

* ata;

* banda izolatoare verde

Cum facem florile cu acadele:

decoratiune_flori_si_acadele

Taiem fasii de hartie creponata, cu latimea de aproximativ 12-15 cm si lungimea cat permite sulul de hartie. Le pliem in 6 sau 8 patrate. Puteti sa folositi culori diferite pentru flori cat si pentru straturi.

Acadeaua o dezvelim de ambalajul colorat si ii pastram doar celofanul transparent pe care il rasucim bine pe betisor si il legam cu ata. In betisorul de plastic il introducem pe cel de lemn. Veti observa ca dimensiunile lor sunt potrivite.

Cu betisorul din lemn strapungem, pe mijloc, straturile de hartie creponata. Hartia o rulam pana sub acadea, o fixam putin pe betisor si o prindem cu banda izolatoare verde. Astfel, floarea va avea stabilitate si formam si tulpina florii. Hartia creponata, care formeaza petalele florii, o strangem deasupra acadelei pentru a-i forma cateva pliuri. Colturile asimetrice le putem taia.

Floarea este gata!

Vaza de flori din imagine este realizata dintr-o cutie de lapte, hartie de flori si mult aracet. Intr-un alt articol voi veni cu detalii.

Va mai asteptam!

Lucru Manual

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *