Cum sa faci o fosila?

Cat de veche este o fosila? Fosilele sunt uimitoare. Copiii isi pot imagina cum era viata cand fosila a fost creata. Dar fosilele reale ar trebui să fie manipulate cu grija şi verificate pentru importanta stiintifica. Cu aceste fosile, copiii se vor distra si se vor juca cu ele!

Ce avem nevoie pentru a face o fosila

Fosile de dinozauri facute de copii (de lut sau aluat, un produs pentru amprenta – frunze, monede, optional – crema de pantofi, sealer acrilic)

Cum facem o fosila

* Da lutului o forma asemanatoare unei pietre sau prepara un aluat.
* Creaza o suprafata neteda pe partea de sus a formei. (utilizeaza apa sau aplatizeaza doar partea de sus pe o farfurie).
* Fa amprente cu diferite obiecte. Incearca frunze, monede, scoici, sau chiar o mica jucarie. Lasa pe suprafata urma unor picioruse. Poti sa faci aceste urme cu o bucata de sarma curata.

* Cand se usuca, freaca suprafata cu putina crema de pantofi si sealer acrilic pentru a o face sa para mai veche. Ingroapa-le in nisip sau in noroi si incepe expeditia sapand dupa fosile ca un paleontolog.

Cum prepari aluatul:

(1 ceasca faina, 1/2 cana de sare, 1 cana cu apa, 1 lingura de ulei, 2 lingurite de crema de tartru)

* Pune toate ingredientele intr-o oala şi amesteca-le la foc mediu.
* Amestecul va fi ca o supa cu galuste. Dintr-o data se va forma o minge.
* Ia oala de pe foc si framanta pe o suprafata plana.
* Preparatul este util pentru multe tipuri de proiecte.
* Se pastreaza  în frigider sau incepe sa faci diferite creatii in aer liber.

Nota:

Daca luati aluatul de pe foc prea devreme si constatati ca nu este pregatit puteti sa-l puneti inapoi pe foc si sa-l mai lasati sa fiarba.
Prima data cand il framantati, timp de 3-5 minute, acesta ar trebui sa fie elastic si usor de modelat. Acest aluat se usuca în functie de forma obiectului.

Nota pentru parinti:

Fiecare parinte trebuie sa foloseasca propria judecata în alegerea activitatilor care sunt sigure pentru copiii lor. In timp ce copii creeaza la domiciliu, faceti toate eforturile pentru a furniza idei de activitate care sunt sigure şi distractive pentru copii. Este responsabilitatea dvs. de a alege activitati care sunt in siguranta in propria casa.

Activitati de vara Jucarii Lucru Manual

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *