Cum sa faci o palarie de vrajitoare

Dragi prieteni, vrem sa va aratam palaria de vrajitoare pe care am facut-o la atelierul de creatie. Nu este tocmai usor sa creezi prima palarie de vrajitoare, dar va dau un pont: faceti, mai intai un sablon, pe un carton comun, si pastrati sablonul ptr alta data, ca sa nu mai fiti nevoiti sa masurati iar si iar si sa stricati prea multa hartie. Fiindca nu am facut poze in timpul lucrarii, va vom prezenta desene ajutatoare.

palarie_vrajitoareInainte stabiliti dimensiunile: pregatiti un carton de 63 cm/ 32cm. Pe latura mare alegeti mijlocul (31.5 cm) si insemnati cu creionul. Pregatiti si o sfoara de dimensiune dubla (31.5×2) si mai adaugati cca 2 cm ca sa o puteti lega de un creion. Capatul atei il presati cu degetul pe semnul X si cu creionul legat trasati un semicerc pornind dintr-un capat al cartonului si continuand spre celalalt capat. Vezi imagine:

cum_trasezi_conturul_palarieiDecupati semicercul rezultat, aplicati lipici pe o jumatate de coarda (de la X intr-o parte), apropiati capetii si lipiti, dar asigurati-va ca nu este prea mare.

Dupa ce ati fixat conul, crestati marginea pentru a face loc pentru borul palariei. Borul se confectioneaza dintr-un disc de carton, decupat in interior. Diametrul cercului mare este de aproximativ 35 cm, iar diametrul cercului interior este de 25 cm. Vezi imaginea:cum_crestezi_coifulPe partea crestata a conului se aplica lipici si se preseaza cercul de carton, adica borul palariei.

Ramane sa decorati palaria de vrajitoare dupa inspiratie. Puteti sa folositi hartie creponata ca sa faceti par sau stelute, cerculete din hartie colorata, chiar glitter pentru un aspect mai sclipicios.

Distractie placuta!

Lucru Manual Serbari si Carnavaluri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *