Cum sa pictezi flori de primavara

Aceasta pictura care reprezinta o vaza cu flori de primavara a fost realizata in vopsele acrilice. Acrilicele au calitati deosebite: au culori puternice, stralucitoare si nu se utilizeaza in combinatie cu apa. Doar inmuiati pensula in vopsea si aplicati pe materialul ales pentru pictat.

Pentru acest desen aveti nevoie de pensula pentru a realiza vaza, suportul pe care este asezata vaza cu flori si pentru frunze. Florile si ornamentul de pe vaza sunt pictate cu degetul. Nici nu trebuie sa ai mare talent sa poti picta acest tablou si datorita culorilor si a geometriei formelor frumos combinate, poate rezulta un tablou foarte reusit.

Diana – 12 ani

 

Cum pictam o vaza cu flori de primavara


1. Intai pictati fondul cu o culoare deschisa (galben sau portocaliu) si lasati loc pentru vaza. Vaza se suprapune putin peste culoarea aleasa.

2. Cu o pensula pictati o vaza cu vopsea acrilica sau cu cerneala tipografica. Dupa ce s-a uscat, faceti cu degetul cateva pete.

3. Inmuiati varful degetului in vopsea galbena si faceti o narcisa. Trageti sase linii – petalele – pe care le uniti la mijloc. Faceti petalele din exterior spre interior.

4. Mai faceti cateva narcise deasupra vazei. Dupa ce s-a uscat vopseaua, faceti cu degetul o stea in mijlocul petalelor. (pentru acuratetea lucrarii pastrati culorile indicate, chiar daca imaginea va arata altceva 🙂 )

5. Pentru o lalea, faceti o linie curba cu varful degetului inmuiat in vopsea rosu-aprins. Mai trageti o linie care se uneste cu prima in partea de jos. Continuati cu o a treia linie pe mijlocul celorlalte doua.

6. Pentru a realiza flori albastre, inmuiati varful degetului in vopsea si imprimati o pata mica. Faceti si alte pete, aranjandu-le intr-o forma vag triunghiulara.

7. Pictati cu o pensula frunze verzi in spatiile dintre flori.

Distractie placuta!

Desenele copiilor Diverse CC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *