Cum să-ţi faci o punguţă pentru cadouri

Dragii mei, stiu ca există în comerţ mii de modele de punguţe pentru cadouri, fiecare mai frumoasă ca cealaltă, mai mică, mai mare, mai rezistentă. Nu contest acest lucru, însă noi, pasionaţii de lucru manual, cei care încercăm mereu să realizăm cu mânuţele noastre tot ce se poate realiza de mâna omului, este musai să învăţam să ne facem singuri şi pungile pentru cadouri. Pâna la articolul următor, în care vă voi arăta paşii care trebuie să-i urmaţi în confecţionarea unei pungi, vă invit să încercaţi ceva mult mai simplu şi anume să faceţi o pungă pentru cadouri doar dintr-o mică pungă albă, resturi de hârtie colorată/confetti şi o panglică.

Punguta pentru cadouri

Punguta pentru cadouri

Materialele de care avem nevoie pentru a face o punguţă pentru cadouri

tocmai ce le-am spus mai devreme, dar le mai pomenesc o dată: pungă albă de hârtie – asemenea celei pentru împachetat alimente, confetti colorat – se poate face cu un perforator mic-mic, un perforator inimioară sau chiar inimioare mici sau orice alt model aveţi acasă, panglică asortată, carton colorat asortat, lipici stick, pentru ca este cel mai bun si aracet – daca aveţi, pentru a lipi micile floricele fără să lăsăm prea multe urme de lipici.

Cum facem punguţa de cadouri:

Cu micuţul perforator se decupează marginea pungii de hârtie, de jur împrejur. Pe interiorul pungii, se lipeste cu lipici stick, o fâsie de carton colorat, pe care am lipit panglicile, de o parte si de alta a feţelor.

maner_punga_cadouri

Pe fiecare faţă a pungi, aplicam pe rand, punctuleţe de aracet pe care lipim confetti.

cum sa faci pungi pentru cadouri1

cum sa faci pungi pentru cadouri 2

Umpleţi punguţa cu iarbă artificială, fie şi din hârtie sau cu mai multe foi de hâertie de mătase, apoi aşezaţi cadoul în interior. Va fi altfel…va fi apreciat!

 

Hartie si carton Lucrari diverse Lucru Manual

1 Comentariu

  1. Pingback: Felicitare de Paşte – colaj puişor din ou | Căsuța Copiilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *