Cum sa-ti faci un robotel

Din seria “reciclare”, pe care mi-am propus-o zilele trecute, cu ocazia Zilei Pamantului,  este si acest articol in care va propun sa va faceti o jucarioara, si anume un robotel.

Ce avem nevoie pentru a face un robotel

cutii din carton de diferite marimi, o cutie ramasa de la iaurtul de fructe, staniol, nasturi colorati, agrafe de birou, scotch dublu adeziv si optional lipici cald.

Cutiile de carton trebuie sa aiba cel putin doua marimi diferite. Dintr-o cutie mare, de exemplu ramasa de la lapte, faceti corpul robotelului. Mai aveti nevoie de alte 4 cutii mai mici, de forma dreptunghiulara, pentru mainile si picioarele robotului, plus o cutie goala ramasa de la iaurt. Noi am preferat ambalajul de la iaurtul de fructe fiind mai patratos.

Nota: Daca aveti burete de dimensiuni potrivite, puteti sa-l folositi in locul cutiutelor, pentru membrele robotului.

Cum facem un robotel

* Taiati partea superioara a cutiei de lapte (acolo unde se afla dopul),  in asa fel sa ramana o cutie dreptunghiulara fara alte aplicatii sau denivelari.

* Impachetati in staniol fiecare cutie in parte si veti avea astfel: corpul, 2 maini, 2 picioare si capul.

* Montati totul folosindu-va de scotchul dublu adeziv.

* Lipiti nasturii pe corpul robotului pentru a imita haina si a-i da un plus de culoare. Procedati la fel pentru ochi si nas. (noi am folosit pioneze, dar le-am lipit cu lipici cald ca nu cumva sa cada si sa se accidenteze copilul).

* Desfaceti doua agrafe mari de birou si infigeti-le in cutia de plastic care reprezinta capul. Astfel robotul va avea si doua antene.

Este mult mai usor sa faceti un robotel daca aveti polistiren. Taiati polistirenul la dimensiunile dorite si prindeti bucatile intre ele folosind scobitori. Puteti sa si pictati polistirenul cu tempera.

 

 

Jucarii Lucru Manual

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *